Güzelliğiniz için kilonuza dikkat

Sağlıklı bir yaşam için kilolara dikkat edilmeli. Fakat işin bir de 'estetik' boyutu var. Güzel bir vücuda, iştahınıza mağlup olmayacağınız beslenme alışkanlığıyla sahip olabilirsiniz.

Fazla kilolar pek çok rahatsızlığı yol açıyor. Formda bir vücut ise, hem sağlığın hem de güzelliğin vazgeçilmez öğelerinden biri. Aynaya baktığınızda karşınızda gördüğünüz vücudun sizi mutlu etmesi açısından kilonuza dikkat etmelisiniz. Bunun için ille de sıkı diyet programları uygulamak yerine iştahınızı biraz törpüleyip, birkaç önlem alabilirsiniz.

Öğün sayısını artırın
Sağlıklı bir beslenme için sık sık ve azar azar yemek gerekir. Günde beş-altı kez yemek yenebilir. Böylece birdenbire açlık hissiyle önünüzde ne varsa saldırıp midenize indirdikten sonra vicdan azabı duymaktan kurtulursunuz. Ayrıca böyle bir yeme düzeni, yağların oluşmasına yardım eden sindirim enzimlerinin salgılanmasını sınırlar ve her sindirimde bir miktar kalori tüketilir.

Önce soğuklar
Öğüne kesinlikle sıcak yemekle başlamayın. Bu şekilde, doyana kadar yeme ihtiyacı duyarsınız ve bu da kilo almanıza yol açar. Bunun yerine az kalorili hafif yemekler ve mezelerle yemeğe başlamayı yeğleyin. Özellikle sebzeler, bu konuda en büyük kurtarıcınız olacaktır.

Yemekten önce sıvı için
Yemeklerden yarım saat önce mutlaka sıvı bir şeyler için. Böylece mideniz dolar ve sindirim özsularının etkisi sıfıra inmiş olur. Fakat kalori miktarı çok yüksek olan meyve sularını tercih etmeyin.

Yoğurt
Yemekten önce yoğurt yemek iştahınızı kesecektir. Fakat sade yoğurt yiyemiyorsanız sakın içine toz şeker katmayın. Çünkü şeker, kilolarla dost bir besin maddesi. Bunun yerine yoğurda küçük doğranmış meyveler katabilirsiniz.

Küçük tabaklar
İçeceklerinizi büyük bardaklarla için. Ancak boyutları ufak olan tabaklarda yemek yemeyi tercih edin. Çorbayı da mutlaka düz tabaklarda için. Böylece gözünüz doyarken, midenize az bir miktar gıda gidecektir.

Çok çiğneyin
Hızlı bir şekilde yemek yemek hem midenizi rahatsız edecek, hem de sindiriminizi olumsuz etkileyecetir. Yediklerinizi uzun uzun çiğnedikten sonra yutun. Böylece midenizin yükünü hafifletecek, daha çabuk doyacaksınız, ya da çiğnemekten sıkılıp, daha az yiyeceksiniz.

Kalorili besinlerden uzak durun
Güzelliğinizin birkaç dakikalık yemek keyfinden önemli olduğunu düşünüyorsanız kalorili besinlerden uzaklaşmaya bakın. Meyve suyu yerine meyve yiyin. Salatalara tuz yerine limon katıp tatlandırın. Ağır soslar yerine biraz ketçap ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Çözüm yağsız yemekte
Kilolarınızdan kurtulmak, ya da formunuzu muhafaza etmek istiyorsanız; 'yemeğe tadını veren yağdır' fikrinden uzaklaşın. Yağsız yemekler de içine katacağınız baharat ya da hafif soslarla çok lezzetli olabilir. Yağlı kâğıtta pişmiş balık, tavuk, taze sebzeler ile beraber yapılan ızgaralar, fırında sebzeli güveç, rejiminiz için çok uygun.

Salatalar ve haşlamalar ise sofranızın baş konuğu olmalı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe