30 Dakikada Ameliyatsız Gençlik

Yaşlanmanın ilk belirtileri özellikle yüzümüzde kendini gösteriyor. Zaman içerisinde, yer çekimi ve yüzümüzdeki hacmin ve kolajenin azalması ile yüzümüzde ve vücudumuzda sarkmalar ve kırışıklıklar oluşuyor. Günümüzde uygulanmaya başlanan yeni yöntemler ile ameliyatsız gençleşmek mümkün olabiliyor.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Jale Şenyurt, ameliyatsız yüz germe uygulaması olan Örümcek Ağı Estetiğine dair sorularımızı cevapladı.

Ameliyatsız Yüz Germe Nedir ?
Günümüzde ameliyatsız, iple yüz germe, cerrahi operasyona bir alternatif olarak kullanılıyor. Bu yöntem, yüze, boyuna ve vücudun her bölgesine uygulanabilmektedir. Lifting etkisi, hem uygulanan iğneler tarafından, hem de vücudun iplere reaksiyon olarak hayata geçirdiği aksiyon mekanizması tarafından sağlanır. Bu reaksiyon, anında vücut tarafından algılanır ve vücut biyolojik fibroplast, kollajen ve elastin üretir. Böylece lifting etkisi iki katına çıkmış olur.

Ameliyatsız İple Yüz Germe Uygulaması için Kimlere Yapılabilir ?
Yüzünde kırışıklıklar ve sarkmalar oluşan, alt göz kapaklarının altında, ağız ve dudak çevresinde kırışıklıklar varsa, çene altındaki cilt sarkıyorsa, yüzünü gençleştirmek ve yenilemek isteyen herkes faydalanabilir.

Ameliyatsız İple Yüz Germe Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?
Öncelikle yüz temizlenir. Ardından anestezik krem uygulanır. Gereken bölgelerde işaretlenen noktalara, çok ince iğneler içerisine yerleştirilmiş PDO (polidioksanon) ipler uygulanır (enjekte edilir). PDO iplere reaksiyon olarak vücut fibroplast ve büyüme faktörü içeren kollajen üretiyor, böylece lifting etkisi çifte katlanmış oluyor. Uygulama sonrası aradaki fark hemen görülebilir. Bu fark zaman geçtikçe daha net belli oluyor ve cilt giderek daha çok geriliyor. Üç ay sonra nihai sonuç tamamen görülebiliyor ve etkisini 12-18 ay boyunca sürdürüyor. Uygulama süresi yaklaşık 30 dakikadır.

Uygulama Öncesi Muayene Nasıl Yapılıyor?
Estetik ve Plastik Cerrah, kişiyi muayene ederek ameliyat öncesi fotoğraflarını çeker. Muayene esnasında, doktora, medikal geçmişin, kullanılan ilaçların, ilaç alerjilerinin paylaşılması gerekmektedir. Doktor edindiği tüm bilgiler ile ameliyatın tüm değerlendirmelerini yapacaktır. Muayene sonrası duruma göre ameliyat öncesi yapılması gereken tüm detaylar kişi ile paylaşılır.

Uygulamanın avantajları nelerdir ? Yan Etkisi Var mı ?
Ağrısız, basit ve güvenli olarak çok kısa bir süre içinde yüz germe uygulamasıdır. İpler kendiliğinden çözümlenebilir ve zararsızdır. Kolajen üretimi aktive olur, ince kırışıklıklar giderilir, anında iyileşme sağlanır ve hiçbir yan etkisi yoktur.

Son olarak, bu tür uygulamaların mutlaka konusunda uzman medikal estetik ve plastik cerrah tarafından yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe