Akupunkturla beş yaş gençleşin

Ağrılar, kronik hastalıklar ve kilo vermede kullanıldığı bilinen akupunkturun, cildin yenilenmesi ve kırışıklıkların giderilmesinde yüzde 90 oranında başarılı olduğu ortaya çıktı!

Günümüzde güzelleşmek ve gençleşmek için başvurulan yöntemler genelde ağrılı, operasyon gerektiren süreçlerden oluşuyor. Oysa, ABD'den başlayan Mei Zen kozmetik akupunktur yöntemi hızlı, kolay ve acısız güzelliğin formülü olarak kullanılmaya başlandı.

Kozmetik akupunkturun, akupunktur meridyenindeki enerji dengelerini düzenlemek esasına dayanan, içteki sağlıklı beden enerjisinin yüzde dışa yansımasını sağlayan bir anti-aging tedavisi olduğunu söyleyen sağlıklı yaşam uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, "Kozmetik akupunktur, modern tıp bakış açısına göre, sonuç, batırılan iğnelerin ciltte oluşturdukları bir mikrotravma mekanizması ile açıklanır. Vücut tamirat için o bölgeye fibroblastları göndererek orada kollajen ve elastin salgılanmasını sağlar. Kozmetik amaçla kullanılan akupunktur, daha çok mimiklerini kaybetmeden genç ve dinç görünmek isteyen kişilerin tercihi oldu. ABD'de başta TV yıldızları olmak üzere doğal görünmeye önem veren birçok kişi gençleşmek ve kırışıklıklardan kurtulmak için kozmetik akupunkturu tercih ediyor. Kozmetik akupunktur, sağlıklı yan etkilere sahip bir anti-aging tedavisidir.

Anti-aging tedavisi, kişinin yaşlılık belirtilerini, sağlığı koruyarak yavaşlatmak demektir. Bu nedenle harabiyetin oluşup derinleşmesini beklemeden 30'lu- 40'lı yaşlarda önlem almaya başlanması gerekiyor. Kozmetik akupunktur ile cilt tonusu artar, cilt daha esnekleşir ve doku toparlanıp gerginleşerek yer çekimine karşı koyar. Sonuç olarak, cilt 5 yaş daha genç bir görünüm alır" dedi.

Dr. Buyrukçu, kozmetik akupunktur tedavisinin, cilt durumu ile ilgili gerçekçi yaklaşan, kozmetik akupunkturu yan etkisiz, güvenli ve sağlıklı bir yöntem olması nedeniyle seçen ve yaşına göre daha iyi görünmek isteyen kişiler için uygun olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Yaşlanmayı geciktiren kozmetik akupunktur, ince kırışıklıkları azaltır ve hatta yok ederken, derin kırışıklıkların ise derinliklerini azaltır. Yaşa bağlı lekelerin renklerinin açılmasını sağlayan kozmetik akupunktur, ayrıca yanakların daha pürüzsüz olmasını sağlar, cildin daha yumuşak ve canlı olmasına etki eder, esnekliğini arttırır. Kozmetik akupunkturla ciltte sarkan kısımlar toparlanırken, sarkmaların ilk başladığı çene çizgisinin, boyun ve gerdanın daha iyi görünmesini sağlar. Bunun yanında yüz kaslarının kan dolaşımını arttırır, gergin ve sıkı görünmesini sağlar, gözaltı torbalarını, dekolte bölgesindeki kırışıklıkları, güneşin olumsuz etkisine bağlı olarak artan kırışıklıkları ve cilt kırmızılıklarını azaltır. Kozmetik akupunkturla tüm cilt tonusu artarken, aknelerde ve rozaseada iyileşme etkisi gösterir."

Kozmetik akupunktur uygulamasının 5 hafta haftada 2 kez; ardından da 2 ay ayda bir kez uygulanmasının en ideal sonuçları vereceğini belirten Dr. Buğra Buyrukçu, "Ardından her 4-6 ayda bir, aynı haftanın içinde iki seans tedavi uygulanarak kontroller devam eder. İstenilen ve elde edilen etkiyi sürdürebilmek için bir miktar kişisel çabaya da ihtiyaç duyulmakta. Sigara içmemek, yeterli su tüketmek, cildini nemlendirmek ve güneş koruyucu kullanmak gibi destekler yapılan uygulamanın kalıcılığı açısından önemli" şeklinde konuştu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe