Tombul Bebek Sağlıklı Bebek Demek Değil!

Anne-babalar genellikle bebeklerinin tombul olması gerektiğini düşünürler. İştahlı ve kilolu çocukların daha sağlıklı oldukları zannedilir. Ancak gerçek öyle değil...

Beslenme, çocuğun genel sağlığının yanı sıra büyüme hızına da etki eden en kilit unsurlardan biri. Yaşamın erken dönemlerinde alınan kilonun doğru hızda olması, bireyin yaşamın ileriki yıllarındaki kilosu açısından daha olumlu sonuçlar doğuruyor.

Yaşamın ileriki dönemleri için oldukça önem taşıyan bebeklik ve çocukluk dönemi beslenmesiyle ilgili algıyı ve eğitim ihtiyaçlarını inceleyen NOURISH araştırması, Pfizer Nütrisyon sponsorluğunda, 12 ülkede 1203 sağlık profesyoneliyle gerçekleştirildi.

Araştırmadan İlginç Sonuçlar

SMA mamalarını anne babaların kullanımına sunan Pfizer Nütrisyon’un sponsor olduğu, KNOwledge, UndeRstanding & InsightS Into CHild Nutrition (NOURISH-Bebek Beslenmesi, Bilgilenme, Anlama ve İçgörü) Araştırmasına 12 ülkeden 1203 sağlık profesyoneli katıldı. NOURISH, çocuk doktorları ve diğer sağlık profesyonellerinin erken çocukluk dönemi beslenmesine yönelik global algı ve davranışlarının yanı sıra, bebek ve küçük çocukların optimal büyüme ve gelişimi için dengeli beslenme konusunda mesleki eğitim ihtiyacını ortaya çıkarmak amacıyla yapıldı.

Anne-Babalar Çocuk Beslenmesinin Önemini Anlamıyor

NOURISH araştırmasının sonuçlarına göre, ankete katılan sağlık çalışanlarının yarıya yakını (yüzde 47) anne babaların erken dönemdeki çocuk beslenmesinin uzun vadeli etkilerini tam olarak anlayamadıklarını düşünüyor.

Tombul Bebek Sağlıklı Bebek Demek Değil!

Günümüzde bilim kilolu olmayan bebekleri sağlıklı kabul ederken, NOURISH anketinin sonuçlarına göre, sağlık profesyonelleri ebeveynlerin bu fikri anlamaktan uzak olduklarını düşünüyor. Dünya genelinde ankete katılan sağlık profesyonellerinin yaklaşık yarısı (yüzde 44) ebeveynlerin bu fikri “çok iyi” anlamadıklarını ya da “hiç anlamadıklarını” söylüyor. Oysa son araştırmalar erken dönem bebek beslenmesi ile uzun vadeli obezite arasında bir bağlantı olabileceğine işaret ediyor. Aşırı beslenme ya da belirli gıdaların ya da gıda bileşenlerinin fazla tüketimi ileriki yaşlarda kalp hastalığı, inme, diyabet ve kanser gibi kronik hastalıklara neden olabiliyor.

Anne-Babaların Eğitime İhtiyacı Var

NOURISH Anketinin sonuçlarına göre anne babaların çocuklarının beslenme ihtiyaçları hakkında eğitilmeye ihtiyaçları var. Sağlık profesyonellerinin yüzde 72’si gelişim için gerekli olan besin öğelerinin fazla tüketilme riskinin de olduğunu ifade ediyor.iv Ancak ebeveynlerin çoğu (yüzde 76) çocuklarının bazı besin öğelerini alamaması konusunda daha fazla kaygı duyuyor.iv Günümüzde obezite çocuklar için büyük risk oluştururken, çocuklarının dengeli beslenmesi konusunda kaygı taşıyan anne babaların oranı yüzde 66’da, bazı besin öğelerinin fazla alınabileceği konusunda bir kaygısı olanlarsa yüzde 43’te kalıyor.iv NOURISH anketinde, anne babalar ile sürekli kurulan diyaloğa rağmen, doğru ve dengeli beslenme konusunda “çok ilgili” anne babaların beşte birden az (yüzde 17) olduğu belirtiliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe