Kaz Tüyü Yastıklar Sağlıklı mı?

Yanlış yastık seçimi yüzünden birçok kişi gün boyunca boyun ağrısı çekiyor. İlerleyen aşamalarda ise duruş bozukluğuna da sebebiyet veren yastıklar, yaşamımızı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle iş yaşamında verimsizliğe neden olan yanlış yastık seçimi, sosyal çevremize de ister istemez yansıyor. Yastık seçimi kişiden kişiye göre değiştiği için, kendimize en uygun olan yastığı seçmeliyiz. Sıcaklık dengesini iyi ayarladığı için kaz tüyü yastıklar çok tercih ediliyor. Peki, bu yastıklar ne kadar sağlıklı?

Visco yastıkların, boyun bölgesindeki boşlukları doldurduğu biliniyor. Bu yastıklar, terleme sorunu yaşayanlar için de birebir. Boyun ağrısından kurtulmak isteyenler bu yastıkları tercih edebilir. Yan ve sırt üstü yatmaya alışık olanlar için üretilmiş visco yastık modelleri var. Elyaf yastıklar, tıpkı visco yastıklar gibi ısı dengesini kuran bir yapıya sahip. Bakteri oluşumunu engelleyen elyaf yastıkların silikonlu modelleri dolgun bir görünüme sahip.

Gelelim kaz tüyü yastıklara… Kaz tüyü yastıklar, alerji rahatsızlığı olanlar için pek tercih edilmiyor. Ayrıca hareket edildiğinde çıkan ses rahatsız edici olabiliyor. Bazı kaz tüyü yastıklar terleme sorununa da engel olamıyor. Eğer iyi bir kaz tüyü yastık alırsanız, bütün bu sorunları yaşamazsınız. Bu yastıkların bilinen dezavantajlarının yanında avantajları da saymakla bitmez. Özellikle yumuşak yapısından dolayı kesintisiz bir uyku ortamı sağlıyor. Isıyı koruma gücü sayesinde, diğer yastıklara göre soğuk gecelerde daha çok tercih ediliyor. Hava sirkülasyonu sağladığı için de içerisinde toz ve bakteri barındırmıyor.

Yatsan’daki kaz tüyü yastık modelleri için yukarıda saydığım avantajların tamamı geçerli. Ucuz maliyete üretilen kaz tüyü yastıklar, yumuşak bir yapıya sahip olmalarının dışında hiçbir avantaj sağlamayacaktır. Eğer Yatsan gibi bir markadan bu yastıklardan alırsanız, her mevsimde aynı etkiyi hissedersiniz.

Yastık seçimi, kişiden kişiye göre değişir. Herkesin ihtiyacını karşılayabilecek tek bir yastık türü yoktur. Fiziksel özellikleriniz ve kilonuz, yastık seçiminde önemli bir rol oynar. Ayrıca, yatış pozisyonunuzun da burada büyük bir önemi vardır. Her ne kadar kaliteli bir yastık alsanız da, yatış pozisyonunuz yanlış olduğunda gün boyunca ağrılardan şikâyetçi olmaya devam edersiniz. Bu yüzden, yatış pozisyonunuza dikkat etmeli, ihtiyaçlarınız dahilinde en uygun yastığı bulmalısınız.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe