Erkekler artık kadın evlendikten sonra da çalışmalı diyor!

Son yapılan 'günümüz evliliklerindeki beklentiler' araştırmasına göre bekarlar evlenecekleri kişinin en çok kültürlü ve iyi eğitimli olmasını istiyor. Bekarların %16'sı en az 3 çocuk hayali kurarken, katılımcıların %74'ü kadının evlendikten sonra çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Bunun yanında katılımcıların%50'si hayallerinin peşinden giden ve büyük şehirden uzakta sakin bir hayatı seçen biriyle evlenmeyi tercih edeceklerini belirtti.

5 milyondan fazla üyesiyle Türkiye'nin önde gelen 'ciddi ilişki ve evlilik' sitelerinden biri olan eÇift, bilimsel araştırmalara dayanan kişilik analiz testi ve 'İdeal Çift Metodu' isimli yenilikçi eşleştirme sistemleri sayesinde mutlu ve ciddi bir ilişki arayan bekar üyelerini 7 yıldır bir araya getiriyor. eÇift'in Türkiye genelindeki üyeleriyle gerçekleştirdiği ve 1250 kişinin katıldığı 'Günümüz evliliklerindeki beklentiler' anketine göre eş seçiminde eğitim ve kültür büyük önem taşıyor!

eÇift'in Türkiye genelinde yaptığı ankete göre, uyumunuz haricinde sizin için karşı cinste en önemli olan özellik nedir diye sorulduğunda, katılımcıların %44'ü iyi eğitim almış ve kültürlü biriyle olmak istediklerini söylerken, %35'i dış görünüşün, %16'sı arkadaşları ve ailesiyle iyi anlaşmasının önemli olduğunu söyledi. Ankete katılan bekar eÇift üyelerinin sadece %5'i kariyer ve maddiyat önemlidir dedi.

Türkiye'de bekarların çocuk sahibi olmakla ilgili düşüncesi ise değişmedi. Katılımcıların %16'sı en az 3 çocuk derken,%17'si tek çocuğum olsun, tüm ilgimi ve sevgimi ona vermek istiyorum dedi. %44'ü kardeşin önemli olduğunu söyleyerek 2 çocuk isterdim derken %16 ise birden fazla çocuk isterdim ama finansal olarak zorlanırım dedi. %7'si ise çocuk istemediğini belirtti.

Beraber olmayı düşündüğünüz kişiyle ilgili sizi en çok ne rahatsız ederdi diye sorulduğunda , %65 geçmişte çok fazla ilişkisinin olması, %28 ise çocuğunun olması dedi. Bekar eÇift üyelerinin sadece %7 ise daha önce evlenmiş olmasından rahatsız olurdum dedi.

Evlenmeden önce birlikte yaşamaya sıcak bakıyor musunuz sorusuna ise, katılımcıların %52'si evet, birbirimizi daha iyi tanımak için beraber yaşamak isterim dedi. %40'ı hayır kesinlikle evlenmeden birlikte yaşamayı doğru bulmuyorum diye yanıt verirken, ankete katılan eÇift üyelerinin %8'i ben istesem de ailem müsaade etmez dedi.

Evlilikte bütçe yönetimi söz konusu olunca bekarların %50'si herkesin şahsi hesabı olmalı ancak ortak harcamalar için de ortak bir hesap bulunmalı dedi. %26 paranın yönetimi kadında olmalıdır derken %24 ise paranın yönetiminin erkekte olması gerektiğini düşünüyor.

Evlendikten sonra kadın sizce çalışmalı mı sorusuna , %74 evet kariyerine mutlaka devam etmeli, %15 çocuktan sonra işi bırakmalı derken %11 ise evlendikten sonra çalışmasına gerek yok diye yanıt verdi. eÇift üyelerine göre evlilikte en dayanılmaz bulunan durumların başında ise %72 ile eşleri tarafından aldatılmak geliyor. Bunu %13 ile şiddetli geçimsizlik, %9'la kötü alışkanlıklar ve %6 ile maddi sıkıntı takip ediyor.

Hangi profilden biriyle olmayı tercih ederdiniz diye sorulduğunda bekarların %60'ı kariyerini bırakıp büyük şehirden uzakta, zeytincilik gibi sevdikleri bir işle uğraşarak sakin bir hayat geçiren biriyle olmayı, bir şirkette 9-6 çalışan birine tercih edeceklerini söylediler.

Ankete katılanların %39'u evlendiklerinde eşlerinin arkadaşlarıyla 1-3 saat arası vakit geçirmelerini makul bulurken, %48'i 4- 10 saat arası görüşmelerinin sorun olmayacağını söyledi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe