Çocuk da Yaparız Güzel de Kalırız


Anneleri için "saçını süpürge etmek" etmek deyimi yıllardır söylenegelse de modern çağın anneleri her türlü yorgunluğuna rağmen artık zamana yenik düşmüyor; kendine iyi bakıyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, annelerin tüm yorgunluğun izlerinin estetikle silerek yepyeni yöntemlerle daha taze, genç ve sağlıklı görünme imkanına kavuştuğunu söylüyor.

Kadının en temel içgüdülerinden biri anne olmak… Günümüzde kadınlar sadece anne değil aynı zamanda kariyer sahibi bir birey de olmak istiyor. Yapılan doğumlar ve emzirme dönemleri ister istemez vücutta deformasyonlara neden oluyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, hamilelik ve doğum sonrasında en yoğun şekil bozukluklarının meme ve karın bölgesinde meydana geldiğini söylüyor. Gebelik esnasında karnın çok büyümesi sonucu karın kaslarında gevşeme, kilo alımına bağlı ciltte yağlanma, aşırı genişlemeye bağlı çatlaklar ve sarkmanın meydana gelmesi kadınlar için moral bozucu oluyor.

Anneler Emzirme Döneminden Sonra Nasıl Güzelleşiyor?
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak'a göre emzirme dönemi bittikten sonra sosyal ve kariyer hayatına dönmek isteyen kadınların karşısına çıkan ilk büyük problem vücutlarında olan değişiklikler… Eski kıyafetlerin giyilememesi, sutyenlerini değiştirmek zorunda kalmaları, uzun zamandır sosyal ve kariyer hayatından zaten uzakta olan kadınlar için büyük bir stres kaynağı oluyor. Tam bu noktada estetik cerrahi olanakları tekrar eski haline dönülmesinde önemli bir avantaj sağlıyor. "Annelik estetiği" denilen bir dizi operasyonla en çok yapılan ameliyatlar meme dikleştirme, karın germe ve liposuction oluyor. Kombine ameliyat olarak adlandırılan bu grupta ameliyat süresi biraz uzun olsa da sonuçta bütün olarak vücut estetiği sağlanıyor.

Brezilya Tekniği ile Bel Kavisi Sağlanıyor
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, özellikle karın germe ameliyatında Brezilya tekniği denilen bir yöntem kullanıldıklarını, beraberinde ise liposuction yaparak özellikle bel kavisini yeniden oluşturduklarını söylüyor. Göbek deliği üzerinde kalan bölgede fazla olan yağlanma yine liposuction yöntemiyle inceltilerek, diğer bölgelerle daha uyumlu hale getiriliyor. Doğuma bağlı meydana gelen kaslardaki gevşeklik onarıldıktan sonra, göbek deliği yeniden oluşturuluyor. Sarkmış ve deforme olmuş cilt dokusu çıkarıldıktan sonra da karın germe işlemi tamamlanıyor.

Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak bu ameliyatta doğal görünümü yakalayabilmenin en önemli yolunun, vücudu sadece karın olarak düşünmek yerine bütün olarak bakmaktan geçtiğini ifade ediyor. Sırt, bel ve karın bölgesinde eşit cilt kalınlığının sağlanması ile çok daha natürel bir görünüm elde ediliyor.

Emzirmeye Bağlı Meme Hacmi Kaybına Toparlama Ameliyatı…
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak emzirmeye bağlı meme hacminde değişiklik olanlar için de genellikle toparlama ameliyatlarının uygulandığını söylüyor. Meme dikleştirme ameliyatı denilen bu yöntemde meme hacminde ciddi kayıp olduysa, protez ile desteklemek gerekebiliyor. Meme hacmi yeterli olduğu takdirde sadece cilt dokusu toparlanması ve sarkmayı düzeltecek biçimde şekil verilecek ameliyat uygulanıyor.

Bir gece hastanede yatmanın yeterli olduğu bu ameliyatlar dizisinde genellikle bir hafta dinlenme süresi yeterli oluyor. Bir hafta sonunda ise anneler tekrar rahat bir şekilde işe başlayabiliyor.
Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak'a göre yapılan doğumlar veya verilen fazla kiloların sonrasında kişinin eski vücuduna kavuşması ile ciddi bir özgüven artışı sağlanıyor. Bu ameliyatlar vücutta iz oluşturmasına rağmen elde edilen sonuçlar son derece etkileyici oluyor. Ayrıca oluşacak izler iç çamaşırı içerisinde kalacak şekilde planlanıyor. Böylece yeni anne olan kadınlar, bikini giydiğinde bile kendini rahat hissediyor.

Eski kıyafetlere sığabilmek, doğum öncesi bedene kavuşmak, her şeyden önemlisi ayna ile tekrar barışmak kadınlar için paha biçilemez bir duygu oluyor. Özgüvenini yeniden kazanan kadın evde, işte, kısaca hayatın her yerinde kendini mutlu hissediyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe