Lezzetini aşkınızdan alan özel tatlar

Özel gününüzde "aşkınızla" mutfağa girmeye ne dersiniz?

"Aşkla hazırladığınız ve yediğiniz her şey size heyecan ve mutluluk verecek, çünkü aşkın kalorisi yok" diyor Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Küçük. Tek yapmanız gereken mutfağa girmek ve "Sevdiceğim, afiyet olsun" demek... İşte tarifini uzmanından, lezzetini aşkınızdan alan özel tatlar.

AŞKIN EN TATLI HALİ: "FİT AŞK"

Muhteşem kokuları ve aromalarıyla baharatları sofranıza mutlaka almalısınız. Zencefil yüksek çinko içerir. Fındık, kaju, çam fıstığı, ceviz gibi kuruyemişler ise eski çağlardan beri afrodizyak olarak kullanılır. Kajuyu hem enerji sağlaması hem de lezzet vermesi için kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

60 gr Medine Hurması
60 gr Çiğ Kaju Fıstığı
1\2 çay kaşığı toz tarçın
1\2 çay kaşığı toz zencefil
Üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Kajuları toz haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin. Üzerine çekirdeklerini çıkarttığınız hurmaları ekleyip macun kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin. Son olarak toz tarçın ve toz zencefili de karıştırıp ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Bu topları da hindistan cevizine bulayıp servis edebilirsiniz.

MUHTEŞEM ÜÇLÜ: ROKA, ISPANAK ve ÇİLEK

Sevgilinize enfes bir salata hazırlayarak mutluluğunuzu katlayın. Çilek, ceviz ve ıspanağın afrodizyak etkileri vardır. Mutluluk hormonları salgılanmasına yardımcı B vitamini yönünden zengin yeşil yapraklı sebzeler; roka, tere ve ıspanak kendinizi iyi hissettir. Homosisteini yüksek olan kişilerde, serotonin hormonunu daha düşük seviyelerde salgılanmaktadır. Çilek ise homosistein seviyesini düşürerek mutluluğunuzu taçlandırmanıza yardımcı olacaktır.

"VİŞNELİ DANA YAHNİ"

Akşam yemeğinizde vişneli yahni hazırlamak istemez misiniz? Kerevizi ve zencefili kullanarak yapacağınız et yemeğinizle beğeni kazanacaksınız. Yemeğinize tarçın ve kakulenin muhteşem aromasını da katarak harika kokularla sevgilinizin başını döndürebilirsiniz.

Malzemeler:

500 dana bonfile
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 dal kereviz sapı
1 adet çubuk tarçın
3 yemek kaşığı nar ekşisi
200 gr donmuş vişne
1 adet tane kakule
Yarım bardak su
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bonfileyi, havucu, soğanı ve kerevizi kuşbaşı şeklinde doğrayın. Isıttığımız tavaya sırası ile zeytinyağı, bonfile, soğan, havuç, kereviz sapını kavuruyoruz. Üzerine dondurulmuş vişnemizi, nar ekşisini, suyu, baharatları ekleyip kaynattıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Ocaktan alacağımız vakit 2 yemek kaşığı balımızı ilave edip servis tabağına alıyoruz.

BERABER EGZERSİZ YAPMANIN KEYFİNİ ÇIKARIN

Kalbinizin yükünü hafifletmek için birlikte egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. En önemli nokta sevdiğiniz ve birlikte yapabileceğiniz egzersizi bulmak! Sadece yürüyüş, koşu ya da fitness egzersizleri değil; dans, tenis, yüzme, yoga gibi egzersizleri yapmayı da düşünebilirsiniz. Egzersiz, beyinde endorfin seviyesini arttırarak vücudun doğal ağrı kesicisi ve mutluluk kaynağı olacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe