Sahillerden şehir kaçamaklarına Türkiye'nin 2016 seyahat tercihleri

Hangi tatil türünü dünyada en çok biz seviyoruz? Hangi coğrafi bölgemiz, deniz tatillerine en düşkün olanı? Bu yıl hangi tatil türüne geçen yılın iki katı ilgi göstereceğiz. momondo'nun yeni araştırması bölgesel ve ülke bazında karşılaştırmalarla 2016'da hangi tür tatilleri tercih edeceğimizi ortaya koyuyor.

Seyahat arama sitesi momondo'nun yeni araştırmasına göre, deniz, kum, güneş üçlüsüne bu yıl geçen yıldan çok daha fazla ilgi göstereceğiz. Ancak araştırma, coğrafi bölgeler ve diğer ülkeler arasında yapılan karşılaştırmalarla bundan çok daha fazlasını ortaya koyuyor

Yeni yılın daha sadece ilk ayını geride bırakmış olsak da, bir sonraki tatilimiz için sabırsızlanmaya başladık. Haliyle şimdiden resmi tatil günlerini kontrol ediyor ya da işten hangi ara izin alabileceğimizi hesaplamaya çalışıyoruz. Peki 2016'da en çok hangi tür tatilleri tercih edeceğiz?

Yazlığa mı gideceğiz, sırt çantamızı alıp uzaklara mı, yoksa gemi turlarıyla Avrupa kıyılarına mı? Seyahat arama sitesi momondo'nun 20 ülkeyi kapsayan araştırması[1], Türkiye'de yaşayan turistlerin bu yılki tatil planlarını, coğrafi bölgelere göre karşılaştırarak ve diğer ülkelerle kıyaslayarak ortaya koyuyor. Araştırmanın en dikkat çekici sonuçlarıysa şöyle:

DENİZ TATİLİ İSTEYENLERİN SAYISI İKİYE KATLADI

Yerli turistler, bu yıl en çok deniz, kum, güneş üçlüsünü bir arada bulabilecekleri tatilleri tercih edeceklerini söylüyor. Bu tür bir tatil yapmayı planlayanların oranı bir önceki yıl yalnızca yüzde 28'ken, bu yıl yüzde 61 oranında. Araştırma, deniz tatili isteme oranının en yüksek olduğu bölgenin ise yüzde 65'le İç Anadolu Bölgesi olduğunu ortaya koyuyor.

GENÇLERİN FAVORİSİ ŞEHİR KAÇAMAKLARI

2016'da en çok tercih edilecek ikinci seçenekse kısa süreli şehir kaçamakları. Katılımcıların yüzde 39'u, "Bu yıl mutlaka bir kaçamak yapacağım," diyor. Bu oran, 23-35 yaş arası turistlerde yüzde 42'ye kadar çıkarken, şehir kaçamaklarını en az tercih edenlerse 56-65 yaş grubu. Bölgelere göre incelendiğindeyse, kaçamakları en çok Egeliler ilgi gösteriyor.

EGELİLER YAZLIKTAN VAZGEÇMİYOR

Üçüncü sırayıysa her ikisi de tatilcilerin yüzde 34'ü tarafından benimsenen iki seçenek paylaşıyor. Bunlardan ilki, yurtiçindeki yazlık eve gitmek. Bu seçenek en çok 56-65 yaş grubu, en az ise 18-22 yaş grubu arasında popüler. Araştırmaya göre, yüzde 35'lik oranla yazlık evleri en çok Ege Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar tercih ediyor. Diğer yandan araştırmanın yapıldığı 20 ülke arasında, Rusların ardından yazlıkta tatil yapmayı en çok seven ikinci ülke konumundayız.

RAHATLAMA ODAKLI TATİLLERDE DÜNYA LİDERİYİZ

Üçüncü sırayı paylaşan ikinci tatil seçeneği spa, masaj, yoga kursu vb. gibi seçenekler sunan tatil yörelerine ve tesislere gitmek. Bu seçenek, en çok 36-55 yaş grubundaki turistler tarafından tercih edilecek. Bu tür tatilleri en çok tercih edecek olan coğrafi bölge ise İç Anadolu Bölgesi. Diğer yandan araştırmanın yapıldığı 20 ülke arasında, bu tür rahatlama odaklı tatilleri en çok tercih eden ülke konumundayız.

MACERALI YOL GEZİLERİNE ÇIKANLAR ARTACAK

Dördüncü sırada macerayı seven turistler yer alıyor. Araba veya motosikletle özgürce seyahat edip, tatillerini yoldayken şekillendirebilecekleri bir yol gezisi yapmayı isteyenlerin oranı yüzde 30 oranında. Bu tatil türü, özellikle 23-35 yaş grubunun favorileri arasında. Diğer yandan tüm yaş gruplarında yalnızca erkekler incelendiğinde, oran yüzde 34'e kadar çıkıyor. Ayrıca Ege Bölgesi'nde yaşayan turistler yol gezilerini en çok tercih eden grup.

ÇOCUKLU AİLELER GEMİ TURLARINA İLGİ GÖSTERECEK

İlk beşte yer alan son seyahat yöntemi ise turistik gemi turları. Yerli turistlerin yüzde 27'si 2016'da en azından bir gemi turu yapmak istediğini söylerken, bu oran 56-65 yaş grubunda yüzde 33'e kadar çıkıyor. Benzer şekilde çocuklı aileler arasında da gemi turlarını tercih etme oranı daha yüksek. Diğer yandan araştırmada öne çıkan diğer tatil yöntemleri ise sırasıyla kayak tatilleri (yüzde 21), kamp yapmak (yüzde 17), sırt çantasıyla gezmek (yüzde 15).

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe