Evcil hayvanlarla ilişkiniz aslında sizi belirliyor

Kişinin karakteri evcil hayvanıyla kurduğu ilişkiye göre tanımlanabiliyor ya da evcil hayvanıyla uzun süre vakit geçiren kişiler onlarla iletişim kurdukça onlardan bir parça karakter özelliği alabiliyor. 

ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Hatice Yıldıran; evcil hayvanları kişilik karakterleriyle bütünleştirerek ortaya bir analiz koyuyor.

Uzmanlar evcil hayvanların çocuklar üzerindeki pozitif etkisinin altını özellikle çizerken, kişiler üzerindeki etkileriyle ilgili de analizler ortaya çıkıyor. İnsanlar yaşam alanlarında çeşitli nedenlerle bir ya da daha fazla evcil hayvana yaşam şansı verirken, evcil hayvanlar da onları besleyen kişilerin karakterini ortaya koyuyor. ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Hatice Yıldıran, insan karakterleri ve evcil hayvanları arasında kurulan bağa yönelik yaptığı gözlem ve incelemelerle ilgili bir çözümleme sunuyor. Koç Eğitmeni Hatice Yıldıran'a göre; kuş ve türevlerini besleyenler düşünülenin aksine özgürlüğüne düşkün değil; kedi besleyenler anlayışlı ama yalnızlığı seven, köpek besleyenler ise arkadaş canlısı.

Muhabbet kuşu, papağan besleyenler yalnızlıktan şikayetçi
Yalnızlıktan şikayet edenlerin en çok kurduğu cümle; "evde bir ses olsun" diyen Profesyonel Koç Hatice Yıldıran; "Kişiler muhabbet kuşu ve papağan cinsi konuşkan hayvanlar besleyerek yalnızlık korkularını gidermeye çalışıyor. Yaşam alanları sınırlandığından evcil hale gelen ve kafeslerde beslenen bu tür kanatlı hayvanları besleyen kişiler özgürlüğüne düşkün olmayan, evcimen kişilik özellikleri gösteriyor'' diyor.

Balık besleyenler için dış görünüm önemli
Akvaryumda balık besleyenler hangi karakterde olursa olsun genellikle dış görünüme önem veren, ilk izlenimin kişiyle ilgili değerlendirmesinde büyük oranda belirleyici olduğu kişiler oluyor diyen Yıldıran; "Akvaryumda balıklarla küçük bir dünya kuran insanlar; onlara bakmaktan büyük keyif aldığını sıklıkla dile getirir. Bu kişiler genellikle evcimen, zor beğenen ve meditasyon gibi aktivitelere ilgi duyan kişiler oluyor" dedi.

Kedi besleyenler lider özellikli
Kedi besleyenler ile ilgili de Yıldıran; "Kedi sahipleri genellikle el hareketleriyle konuşurlar, vücut dili onlar için çok önemlidir. Sarılmak, dokunmak ve sevgisini bu yolla ifade etmek onların en önemli özelliklerindendir. Kediler halk arasında her ne kadar nankör olarak adlandırılsa da tarihte özellikle de Antik Mısır'da önemli bir yere sahiptiler. Kedi sahipleri de genellikle en az kediler kadar asil, cazibeli ve lider özellikleri olanlardır" diyor.


Köpeklerin dış görünüşleri sahiplerini ele veriyor
Köpek sahipleri köpeklerini bazen kendi tarzında bazen de kendinin zıddını yansıtan tarzda eğitiyor ve giydiriyor. Yıldıran'ın analizine göre; güçlü görünümlü köpek türlerini besleyenler ve korkutucu aksesuarlarla köpeğini giydiren kişiler; zayıf ve şiddet eğilimli kişiler olabiliyor. Ya da küçük köpek türlerinden besleyen ve onlara renkli aksesuarlar giydiren kişiler de dikkat çekmeyi seven, süsüne düşkün kimseler olabiliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe