5 adımda zamana meydan okuyun

Yaşlanmayı durdurmak yaşının iyisi olmak herkesin istediği. Bu başarıyı sağlamak ise, cilde ve bedene doğru şekilde bakmaktan geçiyor.

Yaşlanmayı Reddet isimli kitabıyla estetik cerrahiden, medikal uygulamalara, yaşlanmayı durdurma tüyolarından, hasta hikayelerine kadar, güzellik ve gençlik koruyuculuğunu geniş bir perspektifte ele alan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Op. Dr. Bülent Cihantimur, 5 adımda zamana meydan okumak için ipuçları veriyor:” Alacağınız basit önlemlerle, yaşınızın iyisi olmanız mümkün!”.

Güneşten korunun

“UV koruması bir zorunluluktur, güneşin zararlı ışınlarından daha başka hiçbir şey cildinizi bu denli çabuk yıpratamaz. Güneşten korunmayan bir cilt, yaşlanmaya ve deri kanserine davetiye çıkarır. Aslında yapacağınız çok basit bir uygulamadır. Güneş gören yerlerinizi SPF’si yüksek kremlerle ve mevsimine uygun kıyafetlerle korumaktır” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, güneş koruyucu kremlerin gün içinde yenilenmesini ve güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürülmesini önerdi.

Sigara içmeyin

“Sigara yavaş yavaş, fark ettirmeden öldüren zararlı bir alışkanlık. Cilt üzerinde yaptığı tahribat ise son derece kuvvetli. Sigara içiyorsanız, yaklaşık 4000 zararlı maddeyi, nefes yoluyla bedeninize alırsınız ve nikotin kan damarlarını daraltır. Bu da kırışıklık ve çizgilerin erken yaşlarda görünmesiyle sonuçlarınır. Ayrıca bu toksinler cildin esnekliğini bozar, cildi kurutur. Sizi en az 5 yaş yaşlı gösterir. Sigara kullanıcılarının bu alışkanlığı bir an evvel terk etmesini öneriyorum”.

Yeterince uyuyun

“Uyku bedenin yeniden şarj olması gibidir. Ne çok, ne az… Doğru olanı kaliteli ve yeterince uymaktır. Uykusuzluk, bedenin kendini onarmasını önlüyor. Cilt donuk, parlamayan bir görüntüyle canlılığını yitiriyor ve ayrıca gözaltında mor halkalar beliriyor. Doğru yastık, doğru yatak seçimi ve özellikle karanlık bir ortamda uyuma alışkanlığı cildinize ve bedeninize son derece faydalı”.

Op. Dr. Bülent Cihantimur
Doğru beslenin, egzersiz yapın

“Karbonhidratlı gıdalardan kaçının. Meyveler ama özellikle sebzeler ve hatta sebze suları cildinizin en büyük dostu. Bunlar antioksidan içerikleriyle cildinize tazelik katar. Spor ise bedendeki toksinlerin ter yoluyla atılması için son derece faydalı. Beden daha fazla oksijen alıyor, kan dolaşımı artıyor, bunun da cilde yansıması muazzam bir genç görüntüyle birlikte geliyor.”

Kaliteli bir krem kullanın

“Örümcek Ağı kremini çıkarmış olmamdaki en büyük neden, insanların evde pratik bir şekilde uygulama yapabilecekleri, yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilecekleri bir yardımcı sağlamaktı. Cildin kaliteli bir kreme ihtiyacı vardır. Saydığım bu 5 maddeyi hayatına aksettiren ve doğru bir kremle cildine takviye yapan herkes zamana meydan okur” diyen Cihantimur, güzellik koruyuculuğunun ilk adımlarının evde başlayacağını söyledi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe