Tuz, cildi mikroplara ve enfeksiyonlara karşı koruyor

Tarih boyunca besinleri saklamakta ve tatlandırmakta yaygın olarak kullanılan tuz, cilt sağlığı için de şifalar içeriyor. Vücudumuz için büyük önem taşıyan ve su kadar gerekli olan tuz, hücrelerin görevlerini yerine getirmesine, asit-baz dengesinin korunmasına ve elektrolit dengesinin sağlanmasına yardımcı olurken, cildimiz için önemli bir rol daha üstlenerek, vücudu mikroplara ve enfeksiyonlara karşı koruyor.

Sağlıklı, doğal, saf ve orijinal tuzu sofralarla buluşturan tuz perisi Efsina, vucüt ve cilt sağlığı için önemli bir yere sahip tuzu kullanarak, kolayca hazırlanabilecek ve uygulanabilecek bakım önerileri sundu.

Ayak bakımı
Ayak terlemesine karşı bir avuç tuzu sıcak suya dahil edin, erittikten sonra ayaklarınızı suda 20 dakika bekletin. Ayaklarınızdaki ölü hücreleri temizlemek amacıyla ovun. Tuz yorgunluğunuzu alarak, rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Cilt bakımı
Haftada bir veya en fazla iki kez uygulayacağınız maske ile tertemiz bir cilde sahip olabilirsiniz. Bir su bardağı ılık suya 3-4 yemek kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız tuzlu suyu doğrudan elinizle ya da bir havlu yardımıyla yüzünüze sürün. Tüm cildinize yayılmasını sağlayın. Yüzünüze sürerken yumuşak ve nazik olun, dairesel hareketlerle yavaşça uygulayın.

Ağız bakımı
Ağız kokusu ve diş eti iltihabının neden olduğu bakterileri öldürmek için, tuzdan yardım alabilirsiniz. Yarım tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kabartma tozu ve bir çeyrek fincan tuz kadar suyu eritin. Bu karışımla sabah-akşam gargara yapın ve sonra durulayın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe