Su içerek iş hayatınızda performansınızı arttırın

Yoğun çalışma temposu içinde, zaman zaman su içmeyi ihmal ediyoruz, çay, kahve gibi içecekleri daha fazla tüketerek, suyun yerine geçtiğini düşünüyoruz. 

İş hayatında başarıya giden yolda suyun önemini unutmamalı ve Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy'un, su tüketimimizi artırmak için verdiği tavsiyeleri dikkate almalıyız.

Yoğun bir tempoda çalışırken, su içmek genellikle unutuluyor. Özellikle masa başında çalışanlar, çay ve kahvenin su yerine geçtiğine inanırken, çayın içindeki tein; kahvenin içindeki kafein maddesinin, vücuttaki suyu kurutarak su ihtiyacınızı artırdığı ifade ediliyor. Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, yoğun çalışma temposunda su içmeyi unuttuğumuzu, bu nedenle vücudun ihtiyacı olan su tüketimini desteklemek için suyla hazırlanmış içeceklerin de tercih edilebileceğini belirtiyor.

Mikrobiyolojik yönden içmeye uygun, ağır metallerden arındırılmış taze içme suyunu elde edebilmenin en sağlıklı ve mantıklı yollarından biri, arıtılmış içme suyudur. Masa başında çalışanların, önlerinde bir sürahi su bulundurması; ofis dışında çalışanların ise sularını, sağlıklı olan cam şişelerde taşıması Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy'un önemli tavsiyeleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte Aksoy, suyu daha çekici hale getirmek için çeşitli tüketim alternatifleri de sunuyor.

Su tüketiminizi eğlenceli hale getirin
Suyunuza ferah bir tat vermesi için saplarından ayırdığınız nane yapraklarını yıkayıp, sürahinin içine atın. Ardından, ince halkalar şeklinde doğranmış limon, portakal ve elmayı kabuklarıyla birlikte suya atarak, sürahinize renk katın. Böylece, masanızda duran su hem lezzetli bir tat alacak hem de renkli bir görüntüye kavuşmuş olacaktır.

İş yaşamınızı kolaylaştırın
Yoğun ve stresli iş hayatında, mutlu olabilmek için çok çaba gösteriyor olabilirsiniz. Kariyer basamaklarını adım adım çıkarken, Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, hayatınızın her anında uygulayabileceğiniz tavsiyelerde bulunuyor.

Bağışıklığınızı güçlendirin
Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Dolayısı ile başarının sırrı, sağlıklı bir bağışıklık sisteminde gizlidir. Gün içerisinde hazırlayacağınız basit bir çay ile bağışıklık sisteminize her zamankinden daha iyi bakmanız mümkün. Ihlamur, ekinezya, karabiber, karanfil ve tarçını demleyin, içine dörde böldüğünüz bir elmayı ve kabuğu soyulmuş limonu ekleyin. Kaynama noktasına gelene kadar karışımı ısıtın. Sıcak ya da soğuk tüketebileceğiniz bu lezzetli çay ile iş hayatınız her zamankinden daha kolay geçecek.

Antioksidanlı ayran
Öğlen aralarında tükettiğiniz içecekler, gün boyunca şişkinliğe sebep olabilir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz antioksidanlı ayranınız ile öğlen aralarınızı ya da ara öğünlerinizi daha sağlıklı geçirebilirsiniz. 4-5 parçaya böldüğünüz salatalığı ve naneyi yıkayıp, yoğurtla beraber blender'dan geçirip, 2 bardak su ilave ettiğinizde, lezzetli ayranınız hazır olacak.

Sakinleştirici çay
Kabul etmeliyiz ki, iş hayatı oldukça stresli. Gün içerisinde pek çok sorunla karşılaşıyoruz ve sakin kalmak her zamankinden daha önemli bir hal alıyor. Dolayısı ile sakinleştirici çayınızı yanınızdan ayırmamanızda fayda var. Papatya, rezene, melisa ve sarı kantaronu, bir bardak sıcak suyun içinde 3-4 dakika bekletip, süzerek içtiğinizde emin olun ki sinirleriniz yatışacak.

Sağlıklı uyku başarı getirir
Evinize gittiğinizde yeteri kadar uyumanız ve ertesi gün işe dinlenmiş bir şekilde gitmeniz çok önemli. Uyku problemi yaşayan, işe sürekli geç kalan ve masa başında uyuklayanlar için ise akşam yemeklerinden sonra tüketilen 'uyku çayı' birebir. Bir büyük su bardağı ya da kupanın içine kantaron ve rezeneyi koyup, üzerine sıcak su ilave edin. 3-4 dakika demlenmesini bekleyip süzün ve üzerine limon sıkın. Bu lezzetli çay, hem hazımsızlık probleminizi çözecek hem de gece rahat bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe