Kışın içiniz bu yiyeceklerle ısınacak

Kışın sert soğuklarını iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde, sadece giydiklerimiz değil, yediklerimiz de bizi sıcak tutuyor. 

Yemek.com, içimizi ısıtmakla kalmayan, kan yapıp bağışıklığımızı da güçlendiren yiyecekleri listeledi. Tarçından zencefile, tavuk etinden brokoliye, portakaldan elmaya belki de her gün karşımıza çıkan bu yiyecekleri biraz daha fazla yiyerek, bu kışı daha rahat geçirebiliriz.

Buz gibi ayaklar, kızaran burunlar ve bir türlü geçmek bilmeyen o üşüme hissiyle kış, bir geldi pir geldi. Bugüne dek yardımcılarımız kazaklar, montlar, termal çoraplar oldu. Oysaki sadece giyim değil, yediklerimiz de vücudumuzun ısısını etkiliyor. Yemek.com’un derlediği Tüketildiğinde Vücut Isısını Baştan Ayağa Yükselten 11 Ateşli Yiyecek listesi ile yepyeni yardımcılarınızla tanışın. Hem kan yapma özelliğine sahip olan, hem bağışıklığı güçlendiren hem de içinizi ısıtan bu yiyeceklerle siz de bu kışı daha rahat geçireceksiniz.

Toz tarçın mucizesi
Isıtıcı özelliği bulunan baharatlardan biri olan tarçın, soğuk havalardan kolay etkilenenlerin en büyük yardımcısı oluyor. Dışarıya çıkmadan önce, dilinizin üzerine koyacağınız bir miktar tarçın, vücutta dolaşan kanın derinin yüzeyine çıkmasına neden olur, bu da vücudun ısınmasına yardım eder.

Taze zencefil de geri kalmıyor
Tarçınla aynı etkiye sahip zencefil de bu konuda oldukça etkilidir. Tadı biraz acı olsa da, içinizi ısıtan etkisi için buna katlanmaya değer. Zencefil ve tarçını ayrıca sıcak suda demleyerek çay halinde de içebilirsiniz. Hatta hazır yılbaşı yaklaşırken, zencefilli yeni yıl kurabiyesi tarifini deneyerek, eve sıcacık bir hava katabilirsiniz.

Ihlamur vücut ısısını dengeliyor
Kışın tüketilmesi gereken çayların başında gelen ıhlamur çayı vücudun bağışıklık sistemini koruduğu gibi vücut ısısının da dengelenmesini sağlıyor.

İsmi komik, kendi faydalı bitki Havlıcan
Vücut ısısını artıran bir bitki olan havlıcan, genellikle çay şeklinde demlenerek kullanılıyor. Bir bardak sıcak suya yarım tatlı kaşığı havlıcan katıp demleyebilirsiniz. Acı tadını bastırmak için ise içine bal ekleyebilirsiniz.

Her gün 1 elma yersin, doktora hiç gitmezsin
Elma içerdiği lifler ve vitaminleri sayesinde vücuda kısa sürede enerji vererek kan dolaşımını hızlandırıyor. Aynı zamanda yine lifli yapısıyla tokluk hissini uzatıyor.

Brokoliyi sevme nedeni arayanlara
Antioksidanlar bakımından zengin olan brokoli, hücreleri korur; kalsiyum, potasyum, folat ve lif içerir. Kimimizin adını bile duyunca ürperdiği bu sebze, vücuda bol miktarda enerji vermesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir.

Demir gibi olmak için Ispanak
Bağışıklık sistemini güçlendirir, A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Demir, kalsiyum, B6 vitamini ile enerji verir. Ispanağı kış aylarında bolca yemek, yapılacak akıllıca bir iştir.

Beklenen isim Portakal
Mesele enerji ve kuvvet olunca portakalı anmamak olmaz. C vitamini deposu portakal bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor ayrıca demir ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı oluyor.

Tavuk eti harikadır
Tavuk eti B12, B6, fosfor, protein ve selenyum bakımından oldukça eli bol bir besindir. Vücut direncini artıran bu özellikleriyle içimizi ısıtır. Ayrıca klasik tavuk pilav tarifini zencefil ile tatlandırarak da, sağlık ve lezzet konusunda zirveyi görebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe