Sonbaharda Cildinize Doping

Güneşli günlerin yavaş yavaş sona erdiği ve sonbaharın hissedildiği bugünlerde, cildi hava değişimlerine karşı güçlendirmek gerekir. En değerli giysimiz olan cildimiz yaşamımızın her döneminde farklı bakım uygulamalarına ihtiyaç duyar.

Cildi sonbahara hazırlamak için en ideal zaman olduğunu belirten Liv Hospital Ankara Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi PRP uygulaması hakkında bilgi verdi.

PRP ( Platelet Rich Plasma) tedavisi nedir?

Hayatın akışını sağlayan kan, sıvı bölüm ve hücre olmak üzere iki ana bölümden oluşur. Plateletler veya diğer adıyla trombositle vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan “büyüme faktörlerini” yapısında barındıran kan bileşenleridir. PRP uygulaması ile hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda plateleti vererek hasarlı dokunun onarımının hızlandırılması amaçlanır.

Kendi kanınızla yeniden canlanın!

PRP, kişiden alınan az miktardaki kanın özel bir santrifüj işleminden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Plateletlerden salınan büyüme faktörleri hücrelerin onarım mekanizmasını devreye sokarak yaraların iyileşmesini sağlar. Plateletten Zengin Plazma (PRP) uygulamasında, hedef bölgeye kan dolaşımıyla taşınabilenden yaklaşık 2-4 kat daha fazla sayıda platelet ve içeriğinde bulunan büyüme faktörlerini ulaştırılabilir. Plazma içinde konsantre olarak bulunan plateletler deriye enjekte edildiğinde bünyesinde bulunan büyüme faktörleri, kollajen üretimi ve yeni kılcal damarların oluşmasını uyarır ve cildin kendini hızla yenilemesini sağlar.

PRP ( Platelet Rich Plasma) uygulaması nasıl yapılır?

PRP işlemi hastadan kan alınması ile başlar. Özel bir filtre ve 8 dakikada 3000 devir/dakika ile santrifüj edilerek elde edilen platelet açısından zengin plazma tedavi bölgesinde cilde mezoterapi veya dolgu yöntemi ile enjekte edilir. Yöntemin en önemli avantajı hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır. Enjeksiyon bölgelerinde plateletler ve beyaz kan hücreleri sinerjik bir etki ile yoğun şekilde büyüme faktörlerinin serbest kalmasını sağlar. PRP’nin dermatolojide birçok alanda kullanılır. Cilt gençleştirme (antiaging), ince cizgi ve kırışıklıkların tedavisi, volumetrik doldurma, akne sikatrisleri, androjenik alopesi (erkek tipi saç dökülmesi), selülit, stria ve yara iyileşmesidir. PRP; lazer, ışık sistemleri, dolgu enjeksiyonu, dermaroller veya botulinum toksini uygulaması ile eşzamanlı olarak da uygulanabilir. Uygulama sıklığı ile ilgili net protokoller olmamakla birlikte 2-4 haftada bir 3 veya 6 seans uygulanır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe