Antika Eşya Alırken Dikkat


Tarihi eserleri koruma ve Türk Tarif Vakfı tarafından verilen net bilgiye göre 50 yaşını doldurmuş eşya, malzeme veya giysiler antika değeri taşıyabilir. Ancak bir eşyanın antika sayılabilmesi ve bu açıdan bir değer sahibi olması için sadece eskimiş olması yeterli değil. 

Malzeme kalitesi, üslup özellikleri, tasarım detayları ile bir dönemi yansıtıyor olması, dönemin tasarımcı, sanatçı, bilim adamı, politikacı, ünlü kişisi ile ilişkilendirilebiliyor olması, içerdiği bir detayın her hangi bir tarihi bilgiyle uyuşuyor olması gibi ayrıntılar eserin değerini belirliyor. İşte bu detayları içeren bilgileri alabileceğiniz güvenilir bir dekorasyon kaynağı arıyorsanız deco.zone dekorasyon blogunu takip edebilirsiniz.

Antika değeri taşıyan bir eşyanın nasıl onarılması gerektiği, boyarken ya da cila yaparken hatta döşeme uygularken hangi detayların göz önüne alınması gerektiği gibi değerli bilgilere deco.zone yazarlarının kaleminden ulaşabilirsiniz. Deco.zone, dekorasyon önerilerinden, yaşam alanlarını keyifli kılacak fikirlere, fayans ya da perde seçiminden, ahşap boyamanın detaylarına, aksesuar alırken dikkat edilmesi gerekenlerden malzeme bilgisine kadar çok geniş bir dekorasyon ve tasarım alanına dair bilgi paylaşan bir Türkçe dekorasyon blogudur.

Tüm güncel dekorasyon notlarının yanı sıra deco.zone’da antika mobilya, antika eşya yenilemesi, sanat tarihi ve mobilya tarihi, tasarım, tasarım tarihi, sanat- aksesuar- dekorasyon ilişkisi konularında da bilgiler bulabilirsiniz. Evinizdeki eski eşyaların antika değeri taşıyıp taşımadığını öğrenmek, antika değeri olan eşyalarınızı nasıl değerlendireceğinizi öğrenmek isterseniz deco.zone yazarlarını takip edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !