Saç Ekimi ve Saç Çıkartan İlaçlar

Saç ekimiyle alakalı araştırma yaptığınızda çok enteresan bilgilerle karşılaşırsınız. Ülkemizde saç ekimi ve ya saç dökülmesi ile ilgili hasta yorumlarına çok fazla yer verilmemesine karşın, özellikle Amerikan web sitelerinde kellik sorunuyla ilgili pek çok bilgi bulabilmeniz mümkün. Amerikan nüfusunun yaklaşık %50’si saç dökülmesi sorunuyla cebelleşiyor. Yani her 2 insandan birinde saç dökülme problemi var. Haliyle bu kadar yüksek oranlarda insanın, aynı sorundan mustarip olması, saçla alakalı her konunun bizim ülkemizden daha gelişmiş olmasını sağlıyor.

Henüz 22 yaşında ve kel olan Amerikalı bir genç sitesinde saç çıkaran ilaçlardan bahsetmiş ki kellik sorunu yaşayan çoğu insan bu ilaçları mutlaka denemiştir. Sonuç alamadığından ve hatta çok fazla işe yaramamasına rağmen, yine de belki blogu okuyan birilerinin işine yarar düşüncesiyle, bildiği saç çıkaran ilaçları yazmış. Saç ekimi uygulamasının en verimli yöntem olduğunun altını çizmiş.

Saç çıkaran ilaçlar listesinin birinci ve en popüler markası minoksil, minoxidil ya da minoxil olarak da yazılıyor. Bu saç çıkartan ilaç Rogaine firması tarafından üretiliyor ve kel olan herkes mutlaka denemiştir. Zaten saçları seyrekleşmeye başlamış ve minoxidil kullanmayan bir adam var mıdır demek daha mantıklı olacaktır. Minoxidil kelliği azaltmak amacıyla OTC köpük ve ya sıvı şeklinde satılıyor. Kelliği önlemek ve yeni saç büyümesini teşvik için her gün kafa derisi içine günde iki kez sürmeniz gerekiyor. Minoxidil kullananlar birkaç hafta içinde sorunlu bölgelerinde büyüme yaşandığını belirtirler. Aslına bakarsanız genel olarak, bu ürünü kullanırken en etkin sonuçların görülebilmesi yaklaşık 3 ay kadar sürdüğü söylenir. Kullanıcı deneyimleri, minoxidil kullanırken, kafa derilerinin üzerinde tahrişlere ve kızarıklıklara neden olduğunu ve çok fazla etkin sonuçlar alamadığından bahsediyor.

Saç çıkartan ilaçlar listesinin 2. sırasında Finastride bulunuyor. Bu ilaç çok fazla popüler değil. Saç çıkartan ilaç Finastride, hap şeklinde yutuluyor ve saçsız dokularda saç büyümesine vesile oluyor. İlacın Propecia firmasına ait olduğunu ve özellikle doğurganlık çağlarındaki insanların kesinlikle kullanmaması gerektiği önemle vurgulanıyor. Erkeklerde ise libido kaybına bile sebep oluyor. Saç ekimi yaptırdığınızda, bu tarz bir hormonel sorunla karşılaşmıyorsunuz.

Saç çıkarıcı ilaçlar listesinin 3. sırasında hemen hemen her doktorun saçlı dokuda sorunu olan hastasına yazdığı Nizoral bulunuyor. Nizoral, mantar tedavisinde, kepekli saçlarda etkili bir saç şampuanı. Fakat saç çıkartma gibi bir fonksiyonu olmamasına rağmen, bu tarz sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinin önüne geçebiliyor. Saç köklerinin büyümesine teşvik etmese de, kelliğe katkı sağlayan sorunları ortadan kaldırabilir şeklinde pek çok araştırma yapılmış. Bu da yine saç ekimi kadar etkili bir yöntem değil.

Elbette bu listeye pek çok saç çıkarıcı ürünler adı eklenebilir. Ama hiç birisi doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı. Mevcut saç köklerinizin tahriş olmamasını istiyorsanız, mutlaka bir doktor görüşü almanızda fayda var. En etkili saç çıkarma işleminin saç ekimi olduğunu unutmadan hareket etmenizi ve finansal durumunuzu saç ekimi operasyon için ayarlamanızı, boşyere bu ilaçlara para harcamamanızı öneriyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !