Bebeğiniz banyoda üşümesin!...

Bebeğinizi yıkarken banyo suyunun 36 derece, oda sıcaklığının ise 20-25 derece olması ve banyonun ise 5-6 dakikadan fazla sürmemesi gerekiyor. 

Bebek 1 yaşına kadar bebek küvetinde yıkanmalı ve küvet çok fazla suyla doldurulmamalı. Bebeği küvete yerleştirdikten sonra bir kolunuzla başının arkasından onu sıkıca kavramınız gerekiyor.

Uyku Öncesi Banyo

Bebeğinize banyosunu çok tok olmadığı ve uyku vakti öncesinde yaparsanız, banyo sonrası emzirerek ya da biberonunu vererek sakinleşmesini ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Bebeğin giysilerini deterjan ile yıkamayın. Sabun tozunu tercih edin, bol bol suyla durulayın ve güneşte kuruttuktan sonra mutlaka ütüleyin.

Altını Değiştirirken...

Bebeğinizin cildinin son derece hassas olduğunu unutmayın ve bezini sık sık değiştirin. Bebeğinizin altını her değiştirişinizde ılık suyla yıkayarak kurulayın ve kısa bir süre de olsa altını açık bırakarak cildinin temiz hava almasını sağlayın. Bebeklerin gün içerisinde yeterli miktarda sıvı almasını sağlayın. Bebeğin sıvı alması, cildi için gerekli olan nem miktarı açısından önemli.

Fazla Giydirmeyin

Üşüyecek diye bebekleri gerekenden fazla giydirmek, vücut ısısını dengelemesini olumsuz yönde etkiliyor. Uzmalar bebeklerin yetişkin bir insanın giydiğinden bir kat fazla giydirilmesinin uygun olacağını belirtiyorlar. Annenin tişörtle dolaştığı bir günde bebeğine bir kat daha fazla giydirmesi yeterli olacaktır. Bebeği gereğinden fazla giydirmek ya da ince giydirmek bebeğin vücut ısısını dengeleyememesine sebep oluyor.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe