Evinizi Yenilerken Kalorilerinizi Yakın


Fiziksel aktiviteler fazla kilolarınızdan kurtulmanıza olanak sağlarken aynı zamanda kalp ve damar sağlığınıza da olumlu etkilerde bulunur. Bunun için çeşitli kardiyo egzersizleri bize yardımcı olmaktadır. Ancak egzersiz yapmaya çok vaktiniz olmayabilir veya evinizde bunun için uygun bir yer bulunmayabilir. Ama evinizi dekore ederken aynı zamanda da kalori yakabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte hem kalori yakmanızı sağlayacak hem de evinizi yenilemenize yardımcı olacak ipuçları.

1. Odanızı Boyayın
Sadece oturma odanıza yeni bir renk katabilir veya evinizin dışını boyayabilirsiniz. Yeni bir ton vererek evinizin havasını tazelerken boya fırçasını istediğiniz yerlere götürebilmek için çok sayıda uzanma ve çömelme hareketleri yapmak durumunda kalacaksanız. Bu sayede özellikle kalça, göbek ve omuz bölgelerinizdeki kas gruplarınızı çalıştırarak normal bir egzersizden çok daha fazla esneme hareketi yapmış olacaksınız.

2. Halılarınızı Değiştirin
Eğer yerleriniz halı döşendiyse bu aktiviteyi mutlaka denemelisiniz. Evinizdeki halıyı sökmek ve yenisini sermek dairesel antrenman yapmanızı sağlayacaktır. Bu işlemi yaparken sık sık eğilmeniz ve yerde durmanız gerekeceği için arada bir ayağa kalkıp sırtınızı ve bacaklarınızı gerebilirsiniz.

3. Elektrik Kablolarını Yenileyin
Eğer elektrik işleriyle uğraşmayı seviyorsanız veya öğrenmek istiyorsanız evinizin kablolarını yenilemek, günlük fiziksel egzersiz ihtiyacınızı karşılayacaktır. Sadece zihinsel değil aynı zamanda da kasların çalışmasını sağlayan bu işler esnasında merdivene çıkacak, zaman zaman eğilip kalkacak, kollarınızı uzatacak, gerinecek ve bu sayede kas gruplarınızı çalıştıracaksınız.

Bu aktiviteleri yaparak ev işlerinin ne kadar fazla kalori yaktığını görecek ve zaman içinde keşfedeceğiniz başka uğraşlarla kapsamını genişleteceksiniz. Tüm bunları yaparken mutfağınızda neler olduğuna da dikkat etmelisiniz. DecoZone’da ele alındığı gibi, mutfağınızı size kilo aldırmayacak şekilde düzenleyebilir, bu sayede yapacağınız yeniliklerle hem yeme alışkanlıklarınızı değiştirebilir hem de fiziksel aktivitenizi ve yemek düzeninizi bir arada geliştirebilirsiniz.

Adı geçen DecoZone yazısı: http://deco.zone/mutfaginizi-size-kilo-aldirmayacak-sekilde-duzenlemenin-yollari/

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !