Kaliteli sperm ve yumurta için...

Kaliteli sperm ve yumurta için...
Ateşli bir hastalık mı geçirdiniz? Ağır idmanlar mı yapıyorsunuz? İçki ve sigara gibi zararlı alışkanlıklarınız mı var? Hamam ve saunayı çok mu seviyorsunuz? Zayıflamak için diyet mi uyguluyorsunuz? Tüp bebek tedavisi öncesi bunları bırakmalısınız.

Çiftlerin, çocuk sahibi olmaya karar verdikleri andan itibaren kaliteli sperm ve yumurtaya sahip olabilmeleri için yapılması gerekenleri anlatan Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Doktorlarından Op. Dr. Serhat Partalcı; doğal yolla çocuk sahibi olamayan ve tüp bebek yaptırmak isteyen çiftlere tavsiyelerde bulunuyor.

Erkeklere Tavsiyeler


Erkeklerin tüp bebek tedavisi öncesi 39 C'yi aşan ateşli bir hastalık geçirdilerse mutlaka doktorlarını uyarmaları gerektiğini belirten Op. Dr. Serhat Partalcı, ateşli hastalıkların erkek üreme hücresi olan spermlerin kalitesini olumsuz yönde etkilediğini ve tedavi şansını azalttığını vurguluyor. Op. Dr. Serhat Partalcı, ağır idmanların yapılmamasını, son üç ayda günde sadece 4 km. koşu yapılmasını, sigara içki ve gibi zararlı alışkanlıkları terk edilmesini, kullanılan ilaçların nedenlerini doktorunuzla paylaşarak öneri almanızı tavsiye ediyor.

Kadınlara Tavsiyeler


Kadınlara ise karın bölgelerine yönelik ağır egzersizlerden kaçınmalarını, zayıflamak için diyet programı uygulamamalarını tavsiye eden Op. Dr. Serhat Partalcı, günde ikinden fazla kafeinli içecek içmemelerini, sigara ve içki gibi alışkanlıkların gebelik şansını azaltmanın yanı sıra düşük riski oluşturduğunu belirtiyor.

Tüp Bebek Öncesi Cinsel İlişki


Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Doktorlarından Op. Dr. Serhat Partalcı, tedavi sırasında uygulamanın olacağı tarihin çiftlere belirtileceğini, bu tarihten üç gün içinde kesinlikle ilişkide bulunulmaması gerektiğinin, 7 gün içinde haftada bir kez cinsel ilişkinin sperm ve yumurta kalitesini arttırdığının altını çiziyor. Uygulama sonrası ise on gün cinsel ilişkide bulunulmamasını öneriyor. Bunun yanı sıra son 3 ay içinde erkek üreme hücrelerinin kalitesini olumsuz etkileyen hamam ve saunadan kaçınılması gerektiğinin altını çiziyor. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe