Kışa hamam'da terleyerek girin

Kaplıcalara gitmeye, detoks kamplarına kapanmaya son. Artık şehrin göbeğinde de detoks olabilir, vücudunuzu zindeleştirip, cildinizi yeniden canlandırabilirsiniz.

Dört asırlık tarihe sahip olan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı sonbaharda kendini yenilemek isteyenler için doğru adres. Hem kendinizi iyi hissedebileceğiniz ortamıyla hem de yaz mevsiminde yıpranmış derinize iyi gelecek tellak, natırlarıyla kendinizi kışa hazırlayabilirsiniz.

Tarihe 6 bin yıl önce Sümerler tarafından giren hamam kavramı, bir cok uygarlık tarafından benimsenmiş ve günümüz toplumlarına kadar önemini korumuştur. Anadolu kadınlarının vazgeçilmezi olan hamam, faaliyetlerini genişletmiş olup İstanbul'da hamam sayısında yaklaşık 15 bin rakamına ulaşmıştır. Özellikle İstanbul’un fethinden sonra yaygınlaşan hamamlar, restore edilerek günümüz insanı için tarihi kalıntısı bozulmadan yenilenmiştir.

Yaz mevsiminde terleyen, güneşten etkilenen, yıpranan derinin tekrar yenilenmesi, kendine gelebilmesi, toksinleri atması için sadece duş almak ve keselenmek yetmiyor. Göbek taşında yatarak terlemenin detoks etkisi bütün uzmanlar tarafından kabul edilmiş en etkin yöntemlerden biri. Hamam'da keselendiğimiz gibi evde kesenlemenin de mümkün olmadığını herkes iyi bilir. Hamamın temizlik ve sağlık açısından insana olumlu etkisi çok büyük.

Geleneksel türk hamamları içinde İstanbul'un en eski ve en güzel yapıtlarından biri olan, 1556 yılında Kanuni Sultan Süleyman ‘ın çok sevdiği eşi Hürrem Sultan için dönemin en önemli mimarı Mimar Sinan’a yaptırdığı Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, keyfini çıkarmak isteyenlere 4 farklı paket sunuyor. Bunlar; Pir-i Pak, Keyf-i Hamam, Hürrem Sultan Erguvan Bakımı ve Ab-ı Hayat. Hamama gelen tedariksiz kişilere de peştamal, şampuan envai çeşitte gereçleri sunmayı da unutmayan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı sonbahar mevsiminde gidilebilecek ender mekanlardan.

Kaynak: HTHayat

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !