İncelirken sıkılaştıran Japon formülü

Japon teknolojisi bu defa vücut şekillendirme sektöründe harikalar yaratıyor

Plazmalipo; vücudun depo yağlarının biriktiği göbek, bel, basen bölgeleriyle gevşeme ve sarkmanın sık görüldüğü gıdı, kol ve sütyen altında plazma enerjisini kullanarak incelme ve şekillendirmeyi bir arada yapıyor. Sistem çok daha kısa sürede belirgin sonuçlar alması, düşük maliyeti ve gündelik hayattan kopmadan yaptırılabilmesiyle fark yaratıyor.

Japonlar nihayet güzellik sektörüne de de el attı. Bilim ve teknolojinin nimetlerinden yararlanarak düz bir karna ince bele biçimli basenlere kavuşacağımızı vaad eden bu teknolojinin adı Plazmalipo. Adını ise bölgesel incelmede kullandığı plazma ışığından alıyor. Liposuction ameliyatından, çekinenler ve gündelik yaşamından kopmak istemeyenler için mükemmel alternatifler sunan Plazmalipo; birikmiş yağların ve gevşemiş bölgenin bulunduğu alana standart liposuction uygulamalarının aksine kanülün girdiği düz çizgi üzerinden değil 360 derecelik bir ışık topuyla müdahale ediyor. Liposuction ve liposuction'a alternatif (asist) uygulamalardan farkını da bu ateş topuna borçlu. Düz bir çizgi değil, 360 derecelik bir etki alanına sahip kanül ucuyla plazmalipo daha kısa sürede, çok daha az noktadan giriş yapılarak daha detaylı çalışmaya imkan sağlıyor.

Diğer asist uygulamaların aksine ses ya da radyo dalgaları ile değil kontrollü ısı ile yağlı bölgeye müdahale ettiğinden dolayı fazla yağlarından kurtulan alan sarkıp gevşeyeceğine ısı etkisiyle tıpkı ısınan bir saç telinin gerilip kalınlaşması gibi toparlanıp sıkılaşıyor.

İncelme, toparlanma ve sıkılaşma için birkaç uygulamanın etkisini tek başına sağlayabilen Plazmalipo; 18 yaşından itibaren doktorlarca belirtilmiş bir hastalığı bulunmayan, bölgesel yağ birikintileri, sarkmalar ve gevşemelerden rahatsız olan kadın –erkek herkese rahatlıkla uygulanabiliyor. Uygulama bölgesel incelme yöntemlerinin aksine 45 dk. civarı sürüyor, herhangi bir korse vb. kullanıma, dinlenme süresine ihtiyaç duymuyor, morarma ve his kaybı hemen hemen hiç yaşanmıyor ve etkiler 20 günden itibaren gözlenmeye başlanıyor.

Hiçbir yağ fazlası olmayan ancak kol, gıdı sütyen çizgisindeki katlanmalar, sarkmalardan şikayet edenler için de hayat kurtaran formüller sunan Plazmalipo hakkında sistemin Türkiye'deki öncülerinden Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran bilgi verdi.

Plazmalipo plazma ışığı teknolojisiyle çalışıyor. Bu ne tür bir ışıktır, incelme teknolojisi olarak nasıl kullanılır açıklar mısınız?

PlazmaLipo; Bölgesel yağ birikimlerinin Plazma enerjisi kullanılarak etkili biçimde kolayca eritilmesi ni sağlayan Japon bilim insanlarınca geliştirilmiş bir teknolojidir.

Basitçe anlatacak olursak liposuction'a alteratif asist sistemlerde kullanılan lazer ışınıdır. Bu ışın yağlı doku içinde doğrusal bir şekilde ilerleyerek sadece önüne gelen yağ hücrelerini eriterek etki eder. Yeni teknoloji ile yani plazmalipo bu doğrusal olarak (tek yönde) etki gösteren lazer ışınını, 360 derece, yani her yönde ilerleyen, dolayısıyla çok daha fazla yağ dokusunu çok kısa sürede eritebilen plazma ışınına dönüştürür.

Plazmalipo ile yağ eritmenin dışında cilt üzerinde de sıkılaşma ve gerilme etkisinden söz ediliyor bunu sağlayan nedir?

Plazmalipo sahip olduğu teknoloji sayesinde şimdiye kadar yapamadığımız, içeriden dışarıya doğru cildi kuvvetli bir şekilde uyarma işlemini gerçekleştirmemizi sağlamakta. Yüzeysel plazmalipo uygulaması sonrasında özellikle, kollar, gıdı ya da çene gibi cerrahi çözümlerin zor olduğu bölgelerde ileri derecede sıkılaşma ve gerilme meydana gelmekte. Bu sayede sadece bölgesel incelmede değil, aynı zamanda ameliyatsız cilt germe uygulamalarında da hızlı, güvenli ve etkili sonuçlara ulaşabilmek artık plazmalipo ile mümkün olacak.

Plazmalipo uygulama süresini ne kadar kısaltıyor?

Plazma enerjisi, 360 derecelik bir etki alanına sahip olduğu için her bir uygulamada çok daha fazla yağ dokusu eritiliyor. Bu özellik, daha az enerji kullanılarak yapılan ve daha kısa süren seanslarda, hastanın maksimum verimi almasını sağlıyor. Bir örnek vermek gerekirse yapılan çalışmalar sonucunda gösterildiği gibi, klasik liposuction ile 140 dk. süren bir uygulama sadece PlazmaLipo kullanılarak gerçekleştirildiğinde 20 dk. civarında sürüyor. Bu kısa seans süreleri hastalara,
minimal travma, güvenli uygulama ve daha düşük maliyet olarak geri dönmekte.

Plazmalipo hangi bölgelerde kullanılabilir?

Özellikle göbek bölgesi, bel çevresi, sırt, basenler, diz içi, ayak bileği, kollar ve gıdı en çok talep edilen ve en iyi sonuçları aldığımız bölgeler. Ayrıca özellikle erkeklerde görülebilen jinekomasti (göğüs büyümesi ) vakalarında sonuçlar son derece yüz güldürücü.

Plazmalipo teknolojisinin avantajlarından bahseder misiniz?

PlazmaLipo teknolojisinin öne çıkan özellikleri arasında bence en önde geleni , uygulamaların son derece güvenli olması. Daha önce karşılaşılan yanık, kanama, dalgalı cilt görünümü gibi problemler gerekli önlemler alınarak ve gelişmiş teknoloji kullanılarak çözümlenmiş durumda. İkinci önemli özellik, Plazma enerjisinin etkinliği sayesinde çok kısa seans sürelerine sahip olmamız. Bu özellik hem istenilen sonuçlara daha kolay ulaşılmasını mümkün kılıyor hemde uygulama sonrası iyileşme dönemi gibi bir ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Uygulama sonrası hastalarımız normal yaşamlarına devam edebildikleri için çok mutlu oluyorlar. Tabii bütün bu olumlu özelliklerin sonucunda hastalar açısından, daha düşük maliyet oldukça önemli bir avantaj sağlamakta.

Bu sistemin diğer tedavilerle kombinasyon durumu nedir? Hangi tür uygulamarla birlikte kullanılabilir?

PlazmaLipo özellikle aşırı yağ birikimleri, ciltte oluşabilecek sarkmalar gibi morfolojik bozuklukların, ameliyat gibi daha agresif uygulamalara başvurmadan, etkili ve kısa sürede düzeltilebilmesine olanak sağlayan ileri bir teknoloji. Zayıflama, bölgesel incelme, gevşemiş cilt yapısını toparlama amacıyla, kavitasyon, radyofrekans, ThermoC, İntracel gibi diğer yöntemlerle kombine edilerek ya da tek başına son derece yüz güldürücü sonuçları mümkün kılmakta.

Tedavi süresince ve tedavi ertesi hastalara ne gibi tavsiyelerde bulunuyorsunuz?

PlazmaLipo uygulaması esnasında oldukça hafif bir lokal anestezi yeterli olduğundan, uygulamanın çok kısa sürmesininde katkısıyla, hastalar son derece rahat ve konforlu bir seans geçirmekteler. Seans sonrası çoğu hastamız normal yaşamlarına devam etmekte. Bazı durumlarda 1 ya da 2 gün süreyle çok hafif bir bandaj kullanılması önerilmekle birlikte, bu uygulama kesinlikle dışarıdan bakıldığında farkedilmiyor ve hareket kısıtlamasına yol açmıyor.

Kimler Plazmalipo sistemiyle tedavi olamaz?

PlazmaLipo güvenli ve etkili bir teknoloji. Ancak diğer birçok uygulama ve tedavide olduğu gibi ileri derecede kalp, akciğer hastalığı olanlarda, ileri derecede karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluklarında ve ayrıca hamile hanımlarda kullanılmasını önermemekteyiz.

Plazmalipo için ideal hasta tipini tarif eder misiniz?

PlazmaLipo, vücudunda her türlü diyet, spor vb. çabalara rağmen ortadan kaldırılamayan aşırı yağlanma ve yağ birikimleri ile yüz, kol ya da vücuttaki cilt gevşemelerinde ve sarkmaları olan, metabolizması düzgün çalışan 18 yaş üzeri kadın erkek başarıyla kullanılan etkili ve güvenli bir teknoloji.

Diğer sistemlerle kıyaslandığında Plazmalipo'nun avantajı var mı?

Klasik lazer lipoliz yönteminde, örneğin göbek ya da basen bölgesinde incelme sağlamak amacıyla 2-3 seans uygulama yapmak gerekebilirken, yeni plazmalipo sistemi ile tek seans uygulamada aynı sonuca ulaşabilmekteyiz. Ayrıca bu tek seansın süreside oldukça kısa. Benzer amaçla kullanılan, ultrasonic liposuction gibi yöntemlerde de tek seansda emilen yağ miktarı kısıtlı olmakta ayrıca kanama, morarma, doku nekrozu gibi hem hastaları hemde hekimleri sıkıntıya sokan komplikasyonların görülme sıklığı daha fazla. PlazmaLipo biz hekimlere, adeta bir heykeltraş gibi, hastalarımızın vücutlarını şekillendirebilme fırsatını sunmakta.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe