Erkek mutlu, kadın mutsuzsa

İngiltere'de bir grup ekonomist, 'Mutluluk Aralığı' adını verdikleri araştırmada, evlilikte felaket getiren olayları inceledi.

İngiltere'de yapılan bir araştırma, erkeklerin mutlu, kadının mutsuz olduğu evliliklerde boşanma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya koydu.

İngiltere'de bir grup ekonomist, Mutluluk Aralığı adını verdikleri araştırmada, evlilikte felaket getiren olayları inceledi. İngiltere, Almanya ve Avustralya'da yaşanan on binlerce ilişkinin verileri kullanılarak yapılan araştırmada, 'evlilikte kadın ve erkeğin mutluluk aralığı büyüdükçe ayrılma olasılığının arttığı' ortaya çıktı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, Mutluluk Aralığı, kocalarına göre farklı sosyal geçmişlere sahip evli kadınların, ev işlerinin büyük bölümüyle ilgilenmek zorunda kalması veya kocalarından daha fazla kazanmaları durumunda açılıyor. Çiftlerin aynı sosyal geçmişten gelmeleri, aynı dine mensup olmaları, iş bölümü yapılması veya kadının emekli, öğrenci ve ev hanımı olması Mutluluk Aralığı'nın kapanmasını sağlıyor.

Araştırmacılardan Deakin Üniversitesi'nde görevli ekonomist ve refah uzmanı Cahit Güven, yaşamlarından memnun olma bakımından benzer duygulara sahip çiftlerde evliliğin daha güçlü olduğuna inandığını ifade etti. Güven, daha önce yapılan araştırmaların da öğrenim yaşı, köken, ırk, din ve sosyal geçmişleri benzeşen kişilerle hayatını birleştiren çiftlerin evliliklerinin daha uzun süreli olduğunu gösterdiğini hatırlattı.

Araştırmada, kocanın mutlu, kadının ise mutsuz olması durumlarında, çiftlerin boşanma ihtimalinin arttığı belirlendi. Bu vakalarda, mutsuz kadının boşanma prosedürlerini başlatmada, tersi durumdaki mutsuz erkeklere oranla daha "cesur" davrandığı saptandı.

Sonuçları Almanya'da bir ekonomi raporunda yayımlanan araştırma, mutluluk aralığının, 'evli' olanlarla kıyaslandığından 'birlikte yaşayan' çiftlerde daha açık olduğunu da ortaya koydu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe