Prezervatif içeride kaldığında


Birçok çiftin başına gelen bir kaza... Dikkatli olmak gerek...

Yatakta her şey yolunda olsa bile, kimi zaman öyle durumlarla karşılaşırız ki, çarşafın altında eriyip gitmek isteriz. Yine de sakin olmalıyız, çünkü en feci seks kazaları bile ancak soğukkanlılıkla atlatılabilir!

Seksin en güzel yanlarından biri, hesapsız kitapsız, kontrolsüz, içgüdülerin yönlendirmesiyle yaşanmasıdır. Ama cinsellik de çoğumuz için sınırsız bir özgürlük alanı değil. Onun da kendine göre limitleri, tehlikeleri, tabuları ve utanç anları var.

Beyazperdede ve televizyonda hiç yeri olmayan bazı can sıkıcı durumlarla biz kendi cinsel hayatımızda karşı karşıya kalabilir ve bu tür durumlarda, büyünün bir anda bozulmasından, partnerimizin gözünden düşmekten, seksapelimizi kaybetmekten ya da kendi cinsel arzumuzun yerle bir olmasından endişe edebiliriz. Aslında endişe yaşadığımız kritik anları daha da güçleştirir, işlerin daha da sarpa sarmasına neden olur.

Bu tür durumlarda yapmamız gereken gayet basit: Seks sırasında ve sonrasında neyin üzerinde durup neyi görmezden gelmemiz gerektiğini bilmek.

Dış görünüşünüz sekse hazır değilse!

Bir kadının kendini dış görünüş açısından sekse hazır hissetmemesi, küçük gibi görünse de önemli bir sorun ve onun seks sırasındaki davranışlarını tümüyle etkiler. Böyle bir durumda, bacaklarımızı örtünün altına saklamaya çalışır, saçlarımızı açmaz, ışığın kapalı kalması konusunda ısrar eder, partnerimiz, vücudumuzun 'mayınlı bölgelerine' dokunmasın diye elimizden geleni yaparız...

Aslında biz onların gözüne sokmadıkça, erkekler ayrıntıdaki küçük kusurları, hele vücut bakımıyla ilgili olanları genellikle fark etmiyorlar. Onların fark ettikleri daha çok, bizim o kusur yüzünden yaşadığımız gerginlik oluyor. Tek gecelik ilişkilerde değil ama sürekli bir ilişki içindeyseniz, birlikte olduğunuz erkek, kırk yılda bir ortaya çıkan bu tür durumları görmezden gelecek, hatta siz vurgulamazsanız gerçekten görmeyecektir. Tabii ki hiçbir erkek genel olarak bakımsız, kendini bırakmış, dış görünüşü konusunda özensiz bir kadınla birlikte olmak istemez ama zaten siz de öyle bir kadın değilsiniz. Bu nedenle, mükemmel olma takıntınızı bir kenara bırakın ve ufak tefek geçici defoları ilişki mahremiyetinin bir parçası olarak görün!

Aniden regl olduğunuzda!

On dakika önce onunla yatağa girerken böyle bir durum söz konusu değildi, fakat kadın doğası bu tür sürprizlerle dolu işte. Öncelikle şunu belirtelim ki, bazı erkekler regl kanından rahatsız olmaz, hatta regl döneminde seks yapmaktan kaçınmaz. Dolayısıyla, regl olduğunuzu hissetseniz dahi endişelenmeyin ve partnerinizin tepkisini bekleyin. Bu durumu doğal karşılayın ve sorun yaşatmak yerine seks sonrasında hiçbir şey olmamış gibi davranın.

Prezervatif içeride kalırsa!

İşte birçok çiftin başına gelen ve hamile kalma tehlikesi yarattığı için çok ciddiye alınması gereken bir kaza. Vücudumuz ancak bir dereceye kadar kontrolümüz altındadır ve vajinadaki ani bir kasılma, seks bittikten sonra prezervatifin içeride kalmasına neden olabilir. Bu durumda kesinlikle paniğe kapılıp yerinizden kıpırdamamalı, prezervatifi kendiniz çıkarmaya çalışmamalısınız. Aksi takdirde, içindeki sıvı kolayca vajinayla temas eder ve bu da korunmadan yapılan seksle aynı kapıya çıkar. Bu nedenle, olduğunuz pozisyonda kalın ve partnerinizden yardım isteyin.

Prezervatif çıkarıldıktan sonra, içindeki sıvının hâlâ orada olup olmadığını kontrol edin ve yine de içiniz rahat değilse, mümkün olan en kısa zamanda (maksimum 72 saat 'e) bir ertesi gün hapı alın. Mahmure'nin haberine göre, bu kaza konusunda asla partnerinizi dikkatsizlik ve beceriksizlikle suçlamaya kalkmayın, çünkü daha önce de söylediğimiz gibi bu tamamen vücudun kontrol edilemeyen tepkilerinden kaynaklanan ve sıkça karşılaşılan bir durum. Fakat eğer kendinizi garantiye almak istiyorsanız, partnerinizden bundan böyle seksin sonunda prezervatifi de eliyle tutarak beraberinde çıkardığından emin olmasını isteyebilirsiniz.

Partneriniz başka bir kadının adını söylerse!

Buna kaza mı denir, yoksa terbiyesizlik mi? Emin değiliz ama söz konusu durumun, ilişkinizle ilgili çok daha genel bir soruna işaret ettiği kesin. Aranızda duygusal bir ilişki varsa, bir erkeğin en kontrolsüz olduğu boşalma anında başka bir kadının ismini telaffuz etmesi, birlikte olduğu kadın için üzerinde durulmaması imkânsız bir sorundur.

Bu durumda seks bitene kadar bu konuda hiçbir şey söylemeyin, çünkü söyledikleriniz partneriniz tarafından salim kafayla dinlenmeyecek, kızgınlığınız ciddiye alınmayacaktır. Önce sevişme sona ermeli, herkes hayal âleminden gerçek hayata dönmeli, kıyafetler giyilmeli ve ancak ondan sonra bu konu masaya yatırılmalı.

Partnerinize bağırıp çağırmak yerine, taşı gediğine koyan sorular sorun; çünkü savunmasını muhtemelen, o ismi söylediği anı hiçbir şekilde hatırlamadığını söyleyerek yapmak isteyecektir. Oysa sizin ondan beklediğiniz herhangi bir hatırlama değil, genel olarak sizinle sevişirken ne hissettiğini, aklından neler geçtiğini bilmek... Duyduklarınız hoşunuza gitmeyebilir, hatta ilişkinizi beklemediğiniz noktalara sürükleyebilir ama bu, aynı tatsız ve onur kırıcı durumu bir kez daha yaşamaktan iyidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe