Şeker pancarının faydaları nelerdir, ne işe yarar?

Şeker pancarının faydaları nelerdir, ne işe yarar?

Gıda Mühendisi Yasin Günaydın uyarıyor: ‘’Şeker pancarından üretilen maden sularını tercih edin’’
 
Şeker pancarının yararları insan sağlığı üzerinde oldukça fazladır. Şeker pancarı, A ve C vitaminleri ile, kalsiyum, çinko, demir, sodyum, magnezyum, lif ve potasyum gibi birçok mineral ve bileşen içerir. Çoğunluk tarafından sadece şeker üretimi için kullanıldığı düşünülen şeker pancarı, sağlık açısından da oldukça faydalı. Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın şeker pancarının faydalarından dolayı ‘’Şeker pancarından üretilen maden sularını tercih edin’’ diyor. Günaydın, nedenini ise şöyle açıklıyor:

‘’Doğal tatlandırıcılar arasında kalitesi ve güvenilirliği en yüksek şeker sakarozdur. En yüksek sakkaroz konsantrasyonları ise şeker pancarında bulunur. Ülkemizde şeker pancarı kullanılarak sofra şekeri (sakkaroz) üretilmektedir. Şekerin gıdadaki en önemli işlevi tatlı tadıdır. Bir meyve aroması algılamamız gereken tat özelliğine sahip değildir, ancak bir kez şekerle birleştirildiğinde, şekerin tatlılığı ve lezzet aroması sinerjik olarak çalışır. Örneğin, şekersiz bir içeceğe şeftali aroması eklenirse, beklenilen keyif verici tadı olmaz. Ancak çözeltiye şeker eklenirse, tatlılık ve şeftali aroması algılanabilir. Doğal tatlandırıcılar arasında kalitesi ve güvenilirliği en yüksek şeker sofra şekeridir. Sofra şekeri de şeker pancarı kullanılarak üretildiğinden dolayı şeker pancarından üretilen maden sularını tercih edin. ‘’

‘’Şeker pancarında herhangi bir sağlık riski bulunmaması nedeniyle, madensuyunun kullanımıyla birlikte şekerli, aromalı, meyveli madensuyu içeceklerinin kullanımını sağlıklı bulmaktayız. Freşa olarak ürünlerimizi yalnızca şeker pancarından üretiyoruz’’ diyen Yasin Günaydın şeker pancarının faydalarını şöyle sıraladı:

Sindirim sisteminizi düzenler

Şeker pancarının başlıca faydalarından biri mide ve sindirim sistemine yaptığı etkilerde hissedilir. Bolca lif içerdiği için sindirim sisteminin sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Yemeklerin yanında şeker pancarı tüketmek sindirimin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Anemi hastalığının tedavisinde kullanılır

Pancarın sayısız faydalı içeriklerinden bazıları da fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, iyot, bakır, B1, B2, B6 ve P vitaminidir. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde şeker pancarı kansızlık sıkıntısı yaşayanların tedavisinde kullanılabilir.

Sakinleştirir

Şeker pancarı sinir hücrelerini olumlu yönde etkiler. Şeker pancarının suyunu içmek kanser hastalığının olumsuz etkilerini azaltır. İçerdiği B vitaminleri sayesinde stresi azaltır ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. 

Kanseri önler

Şeker pancarı, detoks özelliğiyle kanser hücrelerinin gelişimini önler. İçeriğindeki betanin maddesi ile birlikte kanser hücrelerinin çoğalmasını önemli ölçüde engeller. Kısacası kanser hastalığının olumsuz etkilerini azaltır.

Tansiyonunuzu dengeler

Hipertansiyonu hastalığı olanlar için iyi bir tercih olan şeker pancarı, tansiyon düşürücü etkisi sayesinde tansiyon hastalarının kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe