Büyük beden abiye elbise alırken dikkat edilmesi gerekenler

Büyük beden abiye elbise

Büyük beden giyim sektörü artık çok gelişmiş durumda ve her kıyafet türünü büyük beden halinde bulabiliyoruz. Eskiden çok kısıtlı bir ürün yelpazesi vardı ve istenilen her kıyafet büyük beden ölçülerine uygun olarak bulunmuyordu, üretimleri kısıtlı yapılıyordu. Ama günümüzde her kıyafet türünü, her renkte ve her kesimde bulabiliyoruz. Bu yazımızda kıyafet türlerinden bir tanesi olan abiye elbiseler hakkında çeşitli bilgileri ele aldık. Öncelikle büyük beden nedir konusunun üzerinde durarak uygun ölçüleri sizler ile paylaştık. Sonrasında büyük beden kıyafet türlerini sıraladık. Büyük beden abiye elbise nedir, modelleri nelerdir, hangi modeller tercih edilmelidir ve bunlarla alakalı pek çok soruya verdiğimiz cevapları yazıda başlıklar halinde bulacaksınız.

Büyük Beden Nedir? Büyük Beden Ölçüleri Nelerdir?

Büyük beden ve standart ya da normal beden olmak üzere iki ana beden ölçüsü türü vardır. Büyük beden, standart beden ölçülerinin dışında olan, üzerinde olan ölçüler için kullanılır. Standart beden ölçülerini şu şekilde sıralayabiliriz:

-          Standart ya da normal beden ölçüleri genel olarak 34 bedenden başlayıp 44 bedene kadar devam eder. Bu ölçüler 34 beden, 36 beden, 38 beden, 40 beden, 42 beden ve 44 beden olarak belirlenmiştir. Kişilerin göğüs, bel ve basen ölçüleri bu genel ölçülerden birisine uygun düşüyor ise kişi standart beden kıyafetleri kullanmalıdır. Standart beden kıyafetlerden uygun olan beden o kişiye tam oturacaktır.

Büyük beden kıyafet ölçülerini ise şu şekilde sayabiliriz:

-          Standart beden ölçülerinin üzerinde olan büyük beden kıyafet ölçüleri de 44 bedenden başlar ve 58 bedene kadar devam eder. Bunlar genel büyük beden ölçüleridir. Bu ölçüler 44 beden, 46 beden, 48 beden, 50 beden, 52 beden, 54 beden, 56 beden ve 58 beden olarak belirlenmiş haldedir. Kişinin beden ölçüsü bu ölçülerden herhangi birine denk geliyor ise kişi büyük bedene sahiptir ve bu ölçülerde kıyafetleri tercih etmelidir.

Siz de kendi beden ölçünüzü ölçerek ya da birisine ölçtürerek kendi beden ölçünüzü öğrenebilir ve standart ölçüdeki kıyafetleri mi yoksa büyük beden kıyafetleri mi kullanmanız gerektiğinden emin olabilirsiniz.

Büyük Beden Kıyafet Türleri Nelerdir?

Standart beden için üretilen her tür kıyafet aynı şekilde büyük beden için de üretilmektedir. Büyük beden kıyafet türleri içerisinde iç giyim, dış giyim, üst giyim, alt giyim, ev giyim gibi pek çok tür bulunur. Bluzlar, t-shirtler, gömlekler, trikolar, eşofman üstleri, hırkalar, bodyler, tunikler, ceketler üst giyime girer. Şort, pantolon, tayt, eşofman altı, etek gibi ürünler ise alt giyime dâhildir. Dış giyimde ceket, mont, kaban gibi ürünler bulunur iken elbiseler arasında günlük elbiseler, tesettür abiyeler ve abiye elbiseler bulunur. Büyük beden abiye elbise hakkında bilgilere sahip olmak için yazıyı okumaya devam edin.

Büyük Beden Abiye Elbise Nedir?

Büyük beden abiye elbiseler genel olarak 44 bedenden 58 bedene kadar olan ölçülere sahip olan elbiselerdir. Bu elbiselerin içerisinde 44 beden, 46 beden, 48 beden, 50 beden, 52 beden, 54 beden, 56 beden ve 58 beden abiye elbiseler yer almaktadır. Abiye elbiseleri düğünlerde, eğlencelerde, özel toplantılarda, yani ortama uygun olan her yerde kullanabilirsiniz.

Büyük beden abiye elbiseler eskiden bulunması zor olan ürünlerdi. Kişiler bu tür elbiseleri özel olarak diktirmek zorunda kalıyordu çünkü firmalar büyük beden abiye elbise üretimi yapmamaktaydı, yapsalar da çok yüksek fiyatlar ile satışa sunmaktaydı. Günümüzde ise büyük beden abiye elbiselerin üretimini yapan pek çok üretici firma bulunmakta ve özellikle internet sitelerinde gayet uygun fiyatlarla, bütçeyi aşmayacak olan fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Böylece isteyen, ihtiyacı olan her bir kişi büyük beden abiye elbiselere çok kolay bir şekilde sahip olabiliyor.

Büyük Beden Abiye Elbise Modelleri Nelerdir?

Büyük beden abiye elbiseler tek tip elbiseler değildir. Standart bedende olduğu gibi pek çok farklı çeşidi, modeli bulunmaktadır. Pek çok farklı kesim, tarz ve renge sahip durumdadırlar. Şimdi bu büyük beden abiye elbise modellerinden bahsedelim:

-          Büyük beden abiye elbiselerin modelleri arasında uzun, kısa, yırtmaçlı, göğüs dekolteli ya da dekoltesiz, uzun kollu, kısa kollu gibi bir sürü model bulunur.

-          Eğer bacaklarınızı ön plana çıkartmak istemiyor iseniz uzun, yırtmaçsız modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer bacaklarınızı ortaya çıkartmak isterseniz de kısa ya da yırtmaçlı olan modelleri tercih edebilirsiniz.

-          Eğer göğüs bölgenize dikkat çekmek ister iseniz dekolteli, yaka kısmı açık olan modelleri kullanabilirsiniz.

-          Kollarınızı kapatmak ister iseniz kolları tüllü ya da kapalı olan modelleri, kollarınızı açık kullanmak ister iseniz de askılı - kolsuz olan abiye elbise modellerini tercih edebilirsiniz.

Ayrıca bu modellerde pek çok renk seçeneği de bulunur: Kırmızı, beyaz, siyah, pudra, lacivert, pembe, mor, bordo, fuşya, gece mavisi, bebek mavisi, gri, kahve gibi daha fazla renk seçeneğine sahiplerdir. Bu renk seçeneklerinin yanında simli, pullu, tüllü gibi pek çok ek seçenek de bulunmaktadır. Tarzınıza uygun olacağını düşündüğünüz her modeli büyük beden abiye elbiselerin modelleri arasında bulabilirsiniz.

Büyük Beden Abiye Elbise Modellerinden Hangileri Tercih Edilmelidir?

Bu soruya net bir cevap vermemiz gerekiyor: Tercihiniz sadece mutluluğunuzdan yana olmalı. Dolayısıyla kendinizi nasıl iyi, rahat, güzel hissediyor iseniz o modeldeki elbiseleri tercih edin. Eskiden büyük bedenler siyah giyinmelidir, gibi çok yaygın bir tabu vardı. Fakat artık günümüzde bu tabular yıkılmış durumda ve elbette büyük bedenler de istedikleri renkleri tercih edebilir.

İstediğiniz rengi tercih edebileceğiniz gibi aynı şekilde istediğiniz kesim modelini de kullanabilirsiniz. Yırtmaçlı, dekolteli, kısa büyük beden abiye modellerini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Kısacası; hayalini kurduğunuz her abiye elbise modelini kullanabilirsiniz.

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi eğer göğüs bölgenize dikkat çekmek ister iseniz dekolteli modelleri tercih edin. Bacak bölgenize dikkat çekmek için kısa modelleri ya da yırtmaçlı modelleri tercih edin. Kollarınızı biraz kapatmak istiyor iseniz uzun kollu, yarım kollu modelleri; tam tersine kollarınız açık olsun istiyor iseniz askısız ya da askılı modelleri kullanın.

Eğer dikkat çekici bir abiye elbise giymek istiyor iseniz simli, taşlı, pullu, incili modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modeller özelikle düğünlerde giyilecek olan abiye elbiseler için çok fazla tercih edilmektedir. Sade ve şık bir abiye elbise istiyor iseniz de tek renk olan ya da çift renk olan, üzerinde sim ve pul bulunmayan modelleri tercih edin. Ayrıca sade ve şık olmak için sade abiye elbisenizin yanında takı olarak taşlı, parlak takılar kullanabilirsiniz. Böylece hem sade - şık hem de ilgi çekici bir görünüm elde edersiniz.

Büyük Beden Abiye Elbise Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Büyük beden abiye elbise satın alır iken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bu noktaları size şöyle açıklayalım:

-          İlk önce kendi bedeninizi doğru bir şekilde tanımalısınız. Beden ölçünüzü tam olarak bilmelisiniz. Doğru bir ölçüm yapmalı ve gerçek beden ölçünüzü ortaya çıkarmalısınız. Mezura kullanarak evde kendiniz çok kolay bir biçimde göğüs, bel ve basen ölçülerinizi alabilirsiniz. Ya da bir terziden yardım alabilirsiniz. Göğüs, bel ve basen ölçünüzü doğru şekilde aldığınızda bir beden tablosu ile bu ölçüleri karşılaştırın ve hangi bedene ait olduğunuzu öğrenin. Beden ölçüleri kalıcı olmadığı, değişim gösterebildiği için her elbise satın alacağınız zaman yine beden ölçünüzü ölçün. Böylece size uymayan, küçük ya da büyük gelen bir elbise almamış olursunuz.

-          Satın alacağınız büyük beden abiye elbisenin beden ölçüsüne dikkat edin. Detaylar, özellikler kısmında elbisenin hangi bedene uygun olduğu ayrıntılı şekilde yazacaktır. Kendi beden ölçünüze uygun düşen elbiseyi almanız gerekir. Eğer elbisenin beden ölçüsüne dikkat etmezseniz elbise üzerinize olmayacaktır. Küçük ya da büyük gelecektir.

-          Bu iki önemli noktayı gözünüzden kaçırmaz iseniz doğru bir alış veriş yapmış olursunuz ve satın aldığınız ürün bedeninize uyar.

Bu önemli noktaları öğrendikten sonra şimdi büyük beden abiye elbiselerin fiyatları konusuna geçebiliriz.

Büyük Beden Abiye Elbise Fiyatları Nelerdir?

Büyük beden kıyafetlerin satışını yapan yerler eskiden beden büyüdükçe fiyatı da artırmaktaydı. Böyle olunca da çoğu kişi istediği, ihtiyacı olan kıyafete sahip olamıyordu. Günümüzde ise bu tür elbiselerin üretimi daha fazla yapılmakta ve fiyatları her bütçeye uygun bir şekilde belirlenmektedir. Elbise modellerine göre fiyatlarda ufak değişimler görülmektedir ama bu değişimler bütçeyi aşmayacak olan değişimlerden ibarettir.

Dolayısıyla eğer sizde bir büyük beden abiye elbise ürünü satın almak istiyor iseniz karşılaşacağınız fiyatlar genel olarak bütçenizi aşmayacak olan, gayet uygun olan fiyatlardır. Dilediğiniz gibi alış veriş yapabilirsiniz.

Büyük Beden Abiye Elbise Satın Almak İçin Ne Yapılmalıdır?

Büyük beden abiye elbiseyi satın almak istiyor iseniz önce hangi bedende hangi modelde ve hangi renkte abiye elbise istediğinize karar verin. Kararlılık satın alma işlemlerinde önem taşır çünkü kararsız olur iseniz yanlış seçimler yapabilir ya da ihtiyacınız olan ürünü bir türlü bulamayabilirsiniz. İstediğiniz abiye elbise modeline karar verdikten sonra beden ölçünüze uygun olan bedenini satın alabilirsiniz.

Beğendiğiniz abiye elbise ürününü sepetinize ekleyip alış verişinizi tamamlayabilirsiniz. Tek bir tıkla gerçekleştirdiğiniz bu satın alma işlemi sayesinde kısa bir sürede ürün kapınıza kadar gelir.

Büyük Beden Abiye Elbise Satan Yerler

Büyük beden abiye elbisenin satışının yapıldığı yerler arasında genel olarak akla ilk önce mağazalar ve dükkânlar gelse de artık alış verişlerin pek çoğu internet siteleri üzerinden yapılmakta. İnternet siteleri güvenilir bir şekilde işler ve bazı mağazalarda bulamayacağınız ürünlerin satışını yaparlar. Yani, ürün çeşitliliğini internet sitelerinde kolay bir şekilde bulursunuz. Ayrıca daha uygun fiyatlar ile büyük beden abiye elbiseye sahip olmak istiyor iseniz de internet üzerinden satış yapan firmalar size bu konuda yardımcı olacaktır, bütçenizi aşmadan büyük beden elbiselere sahip olacaksınızdır.

Büyük beden abiye elbise

Eğer büyük beden abiye elbise satın almak istiyor iseniz sadece küçük bir araştırma yaparak binlerce farklı çeşitteki ürüne erişebilirsiniz. Bu ürünlerden ilginizi çeken her kıyafete ulaşabilirsiniz. Kendi bedeninize uygun olan büyük beden kıyafetler sayesinde siz de hayalini kurduğunuz görünüme sahip olabilirsiniz.

Unutmayın ki önemli olan sizin mutluluğunuzdur. Bu yüzden kıyafet tercihlerinizi dilediğiniz gibi, kendinizi mutlu hissedeceğiniz şekilde yapmalısınız. İçinde rahat hissetmeyeceğiniz ya da mutsuz hissedeceğiniz bir elbise içerisinde olmak sizi huzursuz edecektir. O yüzden binlerce büyük beden abiye elbise modelinden istediğinizi, ilginizi çekeni gönül rahatlığı ile seçmelisiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe