2022 en çok satan yemek kitapları

2022 En çok satan yemek kitapları

Son yıllarda yemek kitaplarına duyulan ilgi oldukça büyük. Biz de 2022’nin en çok satan yemek kitaplarını araştırdık ve sizin için derledik.

İşte lezzetli yemekler hazırlamanıza yardımcı olacak yemek kitapları

Esnaf (Ciltli)

Ünlü şeflerin yemek kitapları denildiğinde akla ilk gelen kitaplardan biridir Esnaf. Mehmet Yalçınkaya Esnaf kitabında okurlarını çok özel 81 yemek tarifiyle buluşturuyor. Vazgeçilmez esnaf yemekleri, esnaf lokantalarına yeni tarifler ve unutulmaya yüz tutmuş reçetelerle Türk mutfağını geleceğe taşıyacak Esnaf, aynı zamanda evde uygulanabilir kolay ancak lezzetli yemek tariflerini de sizlere sunuyor. 

7 Mehmet (Ciltli)

Antalya’nın ve hatta Türkiye’nin simge restoranlarından 7 Mehmet… Dillere destan Sezen Pilavı, kabak tatlısı, oğlak köftesi, bademli gridası… Peki, bu restoran neden bu kadar özel? Hikâyesi ne? 100 yıla yakın süredir efsanesini büyüterek ve lezzetlerini çeşitlendirerek ayakta kalmasının sırrı ne? 7 Mehmet kitabı, tüm bu sorulara cevap verecek ve muhteşem lezzetlerinin sır gibi saklanan tariflerini sizlere sunacaktır. 7 Mehmet Restoran’ın üçüncü kuşak temsilcisi Mehmet Akdağ’ın anlattığı ve Sinan Hamamsarılar’ın kaleme aldığı 7 Mehmet, hızlı bir şekilde en iyi yemek kitapları arasındaki yerini aldı. 

Düdüklü’nün Sihirleri

Refika Birgül Düdüklü’nün Sihirleri kitabında düdüklüyle hayatınızı nasıl güzelleştireceğinizi, kolaylaştıracağınızı ve lezzetlendireceğinizi anlatıyor. İşte bu kitapta başka yerde bulamayacağınız, göremeyeceğiniz kısa yollar ve tarifler sizi bekliyor. Domatesli bol soslu makarnayı 8 dakikada, risottoyu 5 dakikada, içli köfteyi de patlama korkusu olmadan buharda nasıl piştiğini göreceksiniz.  Türk mutfağının en lezzetli yemeklerini de düdüklünün sihri sayesinde 8 dakika gibi kısa bir sürede pişirebileceksiniz.
 

Karatay Mutfağı

Türkiye’yi zayıflatan profesör olarak ünlenen Canan Karatay, Karatay Mutfağı kitabı için kalıcı kilo verdiren doğal ve lezzetli yemek tariflerini seçti. Türk mutfağının en güzel yemeklerini Karatay prensiplerine uygun revize edilen kitap, şişmanlıktan uzak sağlıklı nesiller yetiştirmek için önemli bir mihenk taşıdır. Çorbalardan salatalara, zeytinyağlılardan et ve balık yemeklerine tamamı denenmiş onlarca muhteşem lezzet… Tüm bu lezzetlerin en önemli ve ortak özelliği, zayıflatması. Kendi sağlığını ve kilosunu düşünen kişilerin okuması ve tariflerini uygulaması gereken bir yemek kitabıdır Karatay Mutfağı. 

Gayriresmi Harry Potter Yemek Kitabı

Harry Potter sevenler burada mı? Gayriresmi Harry Potter Yemek Kitabı, Bonaffi Turtası kadar kolay Hogwarts tarzı yemekleri içeriyor. Yapılışı oldukça kolay 150’den fazla tarifin, tekniğin ve ipucunun yanı sıra bu tarifleri Harry Potter’ın hangi bölümünde bulabileceğinize dair rehber görevi de görüyor. Bu kitap sayesinde en sevdiğiniz hikâyelerde geçen Harry Potter yemeklerini artık kolayca yapabilirsiniz. 

Denizden (Ciltli)

Mehmet Yalçınkaya yemek kitapları arasında yer alan Denizden, herkesin sahip olmak isteyeceği muhteşem bir yemek kitabı. ‘’ Deniz ürünü pişirmek hiç de zor değilmiş ‘’ diyeceğiniz kolay tariflerin yanı sıra 84 çok özel tarifi da Mehmet Yalçınkaya’nın Denizden kitabında bulabilirsiniz. 2022 en çok satan yemek kitapları arasında yer alan bu kitapta menemen yapma süresiyle iyi bir balık yapma süresinin neredeyse aynı olduğu enfes tarifler sizi bekliyor. 

Derin Köklerin Meyvesi – Zeytinyağı

Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’ndan zeytin ağacının ve zeytinyağının öyküsü… Derin Köklerin Meyvesi – Zeytinyağı kitabıyla 4000 yıllık öyküsü olan zeytin meyvesinin ve zeytinyağı üretiminin serüvenine tanık olacaksınız. Jale Balcı’nın zeytinyağıyla hazırlanan özel tariflerinin de yer aldığı bu kitapta, zeytinyağının sağlığa olan faydaları hakkında da bilgi sahibi olacaksınız. 

Unutulmaya Yüz Tutmuş Hatay Lezzetleri

Taş duvarlı, ahşap tavanlı evler… Avlusunun bir ucunda mutfak diğer ucunda odaları… Avlusunda akşamları oturulan sedirler ya da yer minderleri… Evlerden yayılan yemek kokuları… Hatay da modern yaşam düzenine kapılmış şehirlerden biri. Yemek kültürü de bu yeni düzenden nasibi almış ve bazı yemek çeşitleri yapılmaz olmuş. Büyüklerimizden gördüklerimiz, tadına doyamadıklarımız pek çok kişinin hatıralarında yerini almışken bazıları da unutulup gitmiş. 

Unutulmaya Yüz Tutmuş Hatay Lezzetleri yemek kitabı ile unutulmaya yüz tutan lezzetler, gençlerle yeniden buluşacak. Belki de nesilden nesle aktarılmaya devem edecek.. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !