Yaz aylarında genital hijyene daha fazla özen gösterin

Jinekolog Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, sıcak yaz günlerinde vajinal enfeksiyonlar ve hastalıkların arttığına dikkat çekiyor. 


Bu problemlerle başa çıkmanın yolunun genital hijyeni sağlamaktan geçtiğini belirten Zülfikaroğlu, ince ve emici pamuksu üst yüzeye sahip günlük pedlerin doğru kullanıldığında vajinal akıntı ve enfeksiyonlara karşı iyi bir çözüm olabileceğini söylüyor.

Yaz aylarının gelişiyle birlikte kişisel hijyenin önemi daha da artıyor. Ter, hijyenik olmayan havuzlar, sentetik kumaşlara sahip giysiler, ıslak mayolar gibi birçok etken başta mantar, iritasyon, vajinal enfeksiyonlar ve hastalıklar olmak üzere birçok soruna davetiye çıkarıyor. Bu nedenle yaz aylarında genital hijyene daha fazla özen göstermek gerektiğinin altını çizen Jinekolog Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, günlük pedlerin cildin kuru kalmasını ve genital bölgenin temiz olmasını sağladığına dikkat çekiyor.

Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, genital hijyeni sağlamak için dikkat edilmesi gereken noktaları ise şöyle anlatıyor: "Terli kalmamaya özen gösterin. Pamuklu, terletmeyen iç çamaşırlarını tercih edin ve iç çamaşırınızı sık sık değiştirin. Çoğumuz günlük tempo içinde bunu yapamıyoruz. Bu nedenle günlük ped kullanmak çok pratik bir çözüm. Çünkü günlük pedlerin ince ve emici pamuksu üst yüzeyi cildin kuru kalmasını ve genital bölgenin temiz olmasını sağlıyor. Ayrıca vajinanın normal ortamını bozacağı için vajinayı yıkamayın. Dış genital organları ise sadece kokusuz sabunla temizleyin. Hijyenik olduğundan emin olmadığınız havuzlardan mutlaka uzak durun."

Genital hijyeni sağlamak için sadece yaz aylarında değil her zaman genital bölgenin kuru ve temiz tutulması gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, vajinal akıntıya karşı gün içinde sık sık iç çamaşırını değiştirmesini öneriyor. Bu çerçevede pamuksu yüzeyiyle nefes alan günlük pedlerin pratik bir çözüm olabileceğini belirten Jinekolog Op. Dr. Zülfikaroğlu, şunları söylüyor: "Günlük pedler nefes alan bir yapıda oldukları ve pamuk oranı yüksek olarak üretildikleri için vajinanın florasını bozmaz.

Güvenilir markalı günlük pedler dermatolojik olarak test edildiği için güvenle kullanılabilir. Vajinal akıntıları emecek şekilde dizayn edilen günlük pedler, doğru kullanıldığında vajinal iritasyona neden olmaz. Günlük ped değiştirme sıklığı kişiden kişiye göre değişebilir ancak mutlaka günde içinde değiştirmelerini öneriyorum."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe