All on 4 Implant Tedavisi Kimler için Uygundur

Diş tedavilerinde hastalara süre tasarrufu sunan ve daha konforlu birtakım uygulamaların her geçen gün daha da geliştirildiği yadsınamaz bir gerçek. Bir implant tedavi yöntemi olan All on 4; son zamanlarda oldukça tercih edilen uygulamalar arasında bulunuyor.

Dişsiz hastaların çene kemiğine özel açılarla yerleştirilen 4 adet implantın üst kısmına aynı gün içerisinde sabit protez yapılmasına olanak tanıyan ‘All on 4’; dişsiz hastaların da kısa bir sürede estetik bir gülüşe sahip olabilmelerine yardımcı oluyor.

Bu yöntemle özel açılarla yerleştirilen implantların üzerine aynı gün içerisinde sabit protezlerin yapılabildiğini vurgulayan ağız-diş ve çene cerrahisi uzmanları; ileri seviye kemik kaybı oluşmuş ya da aşırı sinüs sarkıklığı mevcut hastalarda, bu tedavi sayesinde kemik tozu ilavesi ya da sinüs yükseltme gibi herhangi bir ek cerrahi işleme gerek duyulmaksızın implantın uygulanabildiğini belirtiyorlar.


Bu sayede tedavi süresinin kısaltıldığını ve ilave cerrahi işlem söz konusu olmadığından işlem sonrası sürecin daha rahat geçtiğini söyleyen uzmanlar; implantların uygulandığı gün hastaya geçici sabit protezlerin takılabildiğini, implant sayısının geleneksel implantlara nazaran daha az olmasının maliyetleri düşürdüğünü, bu yöntemin hareketli protez kullanamayan ve bulantı refleksi olan hastalar için birebir olduğunu ve seans sayısının geleneksel implant seanslarına göre daha az olmasının şehir dışındaki hastaların işine yaradığını dile getiriyor.

All on 4 Implant Tedavisi Kimler için Uygundur?

İmplant operasyonunu engel olabilecek herhangi bir sistemik hastalığı bulunmayan, yeterli kemik hacmine sahip olan, sabit protez kullanmayı dileyen tüm tam dişsiz hastalara bu yöntemin uygulanabileceğini ifade eden uzmanlar; tedavi süreciyle ilgili olarak da aşağıdaki bilgileri veriyorlar:

‘All on 4 tedavisi görmesi planlanan hastaya öncelikle klinik muayene, bilgisayarlı tomografi ve radyolojik muayene yapılmalıdır. Ardından tedavisi uygun görülen hastaya planlama doğrultusunda 4 adet implant yerleştirilir. Aynı gün içerisinde bu implantların üzerine geçici sabit protezler yerleştirilir. İmplantların kemikle kaynaşmasından sonra yani işlemden yaklaşık 3 ay sonra daimi sabit protezler yapılır. İşlemler; lokal anestezi altında yapılabileceği gibi diş hekimi korkusu bulunan hastalarda sedasyon ya da genel anesteziye başvurulabilir. İşlem sonrası hasta; bir miktar şişlikten ve ağrı kesici ile geçen ağrılardan şikayetçi olabilir. Ancak, hasta bu yöntem sayesinde aynı gün içerisinde geçici protezleriyle yemek yiyebilir’

All on 4 yöntemi; başarısı bilimsel birtakım çalışmalarla ispatlanmış olan, yıllardır tüm dünyada uygulanan bir tedavidir.


Kaynak: http://www.adadent.com.tr/allonfour-implant-teknigi

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !