Öğrenciler İçin Kiralık Daire Konusu

İnsanların yaşamdan beklentileri farklı farklı ve buna bağlı olarak da yaşam tarzlarında değişiklikler olabiliyor ama bir de bunun dışında temel zorunluluklar ve insanlar bazen çok da seçme şansı olmadan ona istinaden hareket ediyor.

Örneğin hemen herkesin yaşamında ayrı bir önem arz eden öğrencilik dönemi var ki, hayatlarımızın geçiş dönemi olmasına rağmen, belki de en güzel yılları ki tadını çıkarmak gerekiyor. İşte bu dönemlerde yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler kiralık daire tutarak, ev ortamında gönüllerince öğrenciliklerini geçiriyor. Biz de bu yazıda özellikle öğrencilerin kiralık ev tutarken, yaşarken bilmesi gerekenleri kısaca, en ana hatları ile öğrencilere açıklamaya çalışacağız

Öğrencilerin Kiralık Daire Tutarken Bilmesi Gerekenler

Sonuçta öğrenci olmak oldukça keyifli, kişinin kendi ayakları üzerinde ilk defa durmaya başladığı dönemler ama kiralık daire tutmanın da, yaşamanın da ailelere getireceği maddi bir külfet var. Yurtlar ile kıyaslandığında ister devlet yurdu olsun, ister özel yurt olsun çok daha pahalı olduğu aşikar. O yüzden de ilk olarak işin ekonomik boyutunu öğrencilerin düşünmesi ve ailelerinin sınırlarını zorlayacak tercihler yapmaması gerekiyor.

Diğer bir önemli olan husus içinde yaşayacağınız evin size uygun olup, olmadığı. Öğrenciyiz ne olacak diye düşünmemeniz gerekiyor. Sonuçta verimli bir çalışma ortamı için belli bir standartta olması şart. Ne çok kötü, ne de aşırı lüks olmasına gerek yok elbette. İçinde yaşayacağınız kişi sayısına göre de evin büyüklüğünü belirlemelisiniz. Herkesin farklı tarzları olabileceğini unutmadan her öğrenciye bir oda düşecek biçimde evler seçilmeli ki sonradan istenmeyen sorunlar yaşanmasın.

Son olarak okula yakın, ulaşımı kolay olan mümkünse yürüyerek veya tek vasıta ile gidilebilen evler tercih edilmelidir.

Öğrencilere Uygun Kiralık Ev Tipleri

Öğrenciler için günümüzde çok farklı biçimlerde kiralık daire olanakları mevcut ve bazen insanın öğrenci olası gelmiyor değil. İşte öğrenciler için o güzelim kiralık ev tipleri:

  • Apart evler: İçine sadece eşyalarınızı götürdüğünüz evler. Güvenlik sistemleri muhteşem, tıpkı yurtlar gibi, elektrik, su, internet ücreti ödemiyorsunuz. Dayalı döşeli ve her türlü konforun düşünüldüğü ev tipleri.
  • Mobilyalı evler: Apart evlere benzemesine rağmen, burada tüm masraflar size ait, tek avantajı eşya alma probleminin olmaması.
  • Normal kiralık daireler: Bunlar diğer evlerinden farklı değil ve diğer insanlar gibi tutuyor, eşyalarını alıp, evin içine giriyorsunuz. 

Kiralık Dairelerde Sorun Yaşamamak İçin

Kiralık daire tutarken mutlaka kira sözleşmesine iyice göz atmalısınız. Sizin aleyhinize olduğunu düşündüğünüz konular varsa baştan itiraz etmeniz gerekir.

Ayrıca günümüzde kimi ev sahipleri öğrencilere evlerini ederinden daha fazla ücrete ve/veya evde kalacak kişi sayısına göre evlerini kiraladıklarından baştan sağlam bir araştırma yapmanızda, gerekirse mülk sahibi ile pazarlık yapmanızda da fayda var. Sonuçta cebinizden çıkmasa bile anne babaları da düşünmek gerekiyor.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe