Çocukluk çağındaki kanserleri gözden tespit mümkün

Hayatımızın ışığı ve geleceğimiz olan çocuklarımız, hepimizin dünyasındaki en önemli varlıklar. Her ne kadar yetişkinlere göre kanser olma şansları daha düşük olsa da hastalığın yaratabileceği etkiler onların vücutlarında çok daha yıkıcı sonuçlara yol açabiliyor. 

Dr. Feride Pınar Doğru, "Günümüzde her yıl 1 milyon çocuktan 120'sinde kansere rastlanmaktadır. Çocukluk dönemi kanserlerinin en yaygını olan löseminin tespiti için ise, bazı hastalarda kapsamlı bir göz muayenesi yeterli" diyor.

Uzmanlar, çocukluk döneminde yaşanabilecek kanser rahatsızlıklarının erken tespitine dikkat çekiyorlar. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Dr. Feride Pınar Doğru, "Çocukluk döneminde geçirilen rahatsızlıkların en önemli özelliği; çabuk büyüme gösteren kanser türleri olmalarıdır. Oluşumlarından birkaç haftalık bir süre sonrasında, görülmeye ve hissedilmeye başlar ve belirgin hale gelirler. Hızlı büyüyen bu kanser türlerinin büyük bir bölümünün ise, kapsamlı bir göz muayenesi ile tespit edilmesi mümkün" diyor.

Göz muayenesi ile erken teşhis büyük önem taşıyor
Özellikle çevresel etkenlerin büyük bir rol oynadığını belirten Dr. Feride Pınar Doğru, "Erişkin kanserlerinde olduğu gibi çocuklarda da erken teşhis büyük önem taşıyor. Ailelerin beze, kansızlık, karın şişliği veya dokularda büyümelere dikkat etmeleri gerekiyor. Gözde görünen ana belirtiler; bulanık görüş, ani görme kaybı, ışık parlamaları, belirli alanlarda görme kaybı, gözbebeği şekli veya büyüklüğünde değişiklikler, gözde kızarma veya şişme ve ışığa karşı hassasiyet olarak sıralanabilir.

Özellikle çocukluk yaşından başlayarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek göz muayeneleri ile, göz sağlığının korunmasının yarı sıra kanser gibi çocuklarımızın hayatlarını kökünden etkileyebilecek rahatsızlıkların da erkenden teşhis edilerek, doğru tedavi yöntemlerine hızlı bir şekilde yönlendirilmesi de sağlanmaktadır" diyerek erken teşhis ve düzenli göz muayenelerinin öneminin altını çiziyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe