Kilo aldıran alışkanlıklar

Muhtemelen kilo aldırdığını fark etmediğiniz günlük durumlar...

Aşırı uyku
Aşırı uykuda ve az uykuda, vücudunuz iştahınızın artmasını sağlayan kortizol hormonunu üretir. Kortizol normalde strese karşılık üretilen bir hormondur. Yapılan araştırmalara göre aşırı uyku, vücut kitle indeksinizin yükselmesine neden oluyor. Doktorların önerdiği ideal düzen, günde 7 ile 9 saat arasıdır, aklınızda bulunsun.

Güneş görmemek
Uyanır uyanmaz açın o perdeleri! İçeriye azıcık güneş ışığı sızsın. Çünkü o sabah ritüellerini güneş olmadan yapmak sizin uyanmanıza engel oluyormuş. Araştırma, sabah güneşinin metabolizmanızı hızlandırdığı ve vücudun uyanmasını hızlandırdığı yönünde.

Yatak toplamamak
Bu kulağa biraz tuhaf gelebilir ama Amerika Ulusal Uyku Topluluğu, sabah yatağını toplayan kişilerin daha sağlıklı bir uyku düzeni olduğunu ifade ediyor. Şimdi bu uyku düzeni denilen şeyin de genel anlamda kilo vermek için önemli olduğu düşünülürse, yatağı derli toplu bırakmanın da zayıflamakla mutlaka bir ilgisi vardır.

Düzenli tartılmamak
Cornell Üniversitesi'nin bir araştırması, düzenli hatta her gün tartılmanın kilo vermeyle ilgili güzel bir motivasyon tekniği olduğunu söylüyor. Gün içerisinde tartıya çıkılacak en iyi vakit ise, sabah uyandıktan hemen sonrası, bir şeyler yiyip içmeden önce. Gece boyu vücuttan atılan fazla sıvıların da etkisiyle, en etkili ve doğru rakama bu saatte ulaşılıyor.

Yeterince sağlam bir kahvaltı yapmamak
Tel Aviv Üniversitesi'nin bir araştırmasına göre, sabahları güne kahvaltıyla başlamak, hatta enfes bir kahvaltıyla kendini şımartmak kadar sağlıklı bir şey yok. Sağlıklı bir kahvaltı dediğiniz 600 kalorinin düzenli olarak yayıldığı proteinler, karbonhidratlar ve hatta sağlıklı tatlı ürünlerle birleşince, günlük yeme içme alışkanlıklarınızı daha rahat uygulamanızı sağlayan bir hızlandırıcı görevi görüyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe