Sağlıklı Saçlara Kavuşabilmenin 6 Yolu

Sağlıklı saçlara ulaşabilmenin yolu saçlara zaman ayırmaktan ve doğru ürünler kullanarak saç bakımı yapmaktan geçiyor. Güzel görünmek isteyenlerin vücutlarında önem verdiği yerlerden biri de saçları. Saç bakımlı ve sağlıklı görünmediğinde hem kadınları hem de erkekleri mutsuz edebiliyor.

Çeşitli sebeplerle saçlarda yıpranmalar, dökülmeler ya da matlık görülmesi, kepek sorunu yaşanması söz konusu olabiliyor. Aslında saçlarda sorun oluşmadan saçlara bakım yapmayı prensip haline getirmek sağlıklı saçlar için izlenebilecek ilk yol. Peki başka neler yapılabilir?

İşte, sağlıklı saçlara kavuşabilmenin 6 yolu

1. Saçı doğru şekilde ve doğru fırça ile fırçalamak saçların ağlığı açısından önemli. Saç kuru iken taranması halinde kırılma oranı %50’lerdedir. Ancak nemli saçlarda bu oran %20’lere kadar düşer nedeni ise saç nemli iken saçta bulunan su molekülleri saçın esnemesine yardımcı olur. Siz ne kadar saçı fırçalarken çekseniz de esneme payı yüksek olduğu için kırılma oranı düşük olacaktır. Keskin dişli bir fırça saçların en büyük düşmanıdır. Saçlarınızı koparabileceğinden bu tür fırçalardan uzak durun.

2. Saça şekil vermek için çeşitli yöntemler kullanılmakta. Fön, maşa, düzleştirici bunlardan bazıları. Saç aşırı ısıya maruz kaldığı zaman hassasiyeti artar ve daha kırılgan bir yapıya sahip olur. Özellikle maşa ve düzleştirici kullanımında ısı saça direk olarak temas eder ve saçın yanmasına neden olur. Bu tarz işlemlerin haftada iki kereyi geçmemesine özen göstermekte fayda var. Fön öncesinde saçı korumak için hazırlanmış ürünlerden saç tipinize uygun olanları tercih edebilir ve saçınıza uygulayabilirsiniz.

3. Sağlıklı ve istenilen formda saçlara ulaşamamanın altındaki sebepler arasında yanlış şampuan kullanılması da söz konusu. Saç yapısına en uygun saç kremini ve şampuanı seçmek gerekiyor.

4. Evde satın alabileceğiniz maskeler ile saçlara bakım yapılabilir. Saçtaki sorunlara uygun maskeler tercih edilerek saçların direnci ve parlaklığı artırılabilir. Saça ışıltı veren, onarıcı, yenileyici birçok maske piyasada satışa sunuluyor. Arganlı çeşitler de mevcut. En güvenilir markalardan tercih etmekte fayda var.

5. Kadınların en sevdiği konulardan biri de saç rengini değiştirmektir. Fakat şunu da göz ardı etmemekte fayda var hızlı renk değişimleri saçı çok daha çabuk yıpratır. Saçtaki renk değişimleri geçiş olmadan hızı bir şekilde yapılıyorsa örneğin siyahtan sarıya yada sarıdan kızıl renge gibi boyaların içerisinde yer alan keskin kimyasal maddeler saçın yanmasına ve kopmasına neden olacaktır. Bu tarz geçişleri belirli aralıklarla ve geçiş renkleri ile sağlamakta fayda var.

6. Saçtaki bazı yapısal bozukluklar sonucu da saçta aşırı dökülme, kırılma ve matlık görülebilmektedir. Yeterli oranda protein almamak saça da yansıyacak, saç köklerinde zayıflama ve saçlarda deformasyon olacaktır. Sağlıklı saçlar için protein ağırlıklı bir beslenme tercih edilebilir. Demir eksikliğİ olmamalı, çinko, folik asit, B-12 gibi vitaminler bakımından zengin yiyecekler tüketilmelidir. Bu saydıklarımızdan vücutta eksik olması saçta dökülmeler ve kırılmalar meydana getirebilir.




Saç bakım ürünlerine, saç maskelerine dünyaca ünlü profesyonel saç bakım markalarını, hesaplı fiyatlarla ve kolaylıkla bulabileceğiniz tahtatarak.com web sitesinden ulaşabilirsiniz. Sitede kerastase ürünleri de bulunuyor. Kerastase’nin doğal saçlar, yıpranmış saçlar, asi, kuru ve boyalı saçlar için serileri ve argan içerikli ürünleri, saç şekillendiricileri, bakım setleri de tahtatarak.com’un sanal mağazasında bulunuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe