Vajinismus terapisinde ev ödevleri

Op. Dr. Ayşe Duman vajinismus hakkında bilgi veriyor.

Vajinismus tedavisinde ev ödevi alan kişiler birlikte bir evde yaşayan ve sorunları ortadan kaldırmak adına bir takım çabalar gösteren, eşler arasında ki ilişkinin sağlıklı olabilmesi için evde uygulanması mümkün olan testleri uygulama taraftarı olan çiftler için verilen ödevlerdir.

Vajinismus hastalığın ortadan kalkması için birçok teknik bulunmaktadır. Örneğin, dokunma egzersizleri, nefes ve parmak egzersizleri gibi…

Bu sayılan egzersizlerin olumlu yönde ilerleyebilmesi için eş desteğini ihtiyaç duyulabilmektedir. Çünkü bazı kadınlar sevdiği kişiyi her aşamada yanında görmek ve desteğini hissetmek ister. Bu amaçla eşlerin tedavi aşamasından olumlu ve pozitif yanıt alabilmesi adına her aşamayı birlikte uygulamalarında ciddi derecede fayda vardır. Vajinismus olan bir kadın tek başına bu hastalığın üstesinden gelebilir ama eş desteği sayesinde tedavi süresi oldukça kısalmaktadır.

Ev ödevleri, kişilere disiplin ve düzgün bir birliktelik sunan önemli bir fırsattır. Cinsel terapiyi pekiştirmek, yeterli olmak, sorumluluk üstlenmek ve bir işe zamanında başlayıp zamanında sonuç alabilmek için çiftin ödevlerini aksatmadan terapiye katılmaları gerekir. Terapi ile ev arasında bir köprü oluşturan bu yöntem vajinismus sorunu yaşayan çiftlere ihtiyaç olan alanları sağlamaktadır.

Pratik tavsiyeler ile ağrının ortadan kalkması, kasılmaların en aza inmesi devamında tamamen yok olması, korktuğu durumlar ile yüzleşmek, haz veren anlardan kaçınılmaması, sıkıntılı iken çiftleşmenin düşünülmemesi, mantığa uygun bir şekilde ilişkinin meydana gelebilmesi için ev ödevlerinin sık, sık yapılması gereklidir.

Ancak kadının sıkıntılı bir anında erkeğin sürekli ilişki teklif etmesi kadının vajinismusunu tekrar meydana getirebilir. Tedavim bitti bir daha bu rahatsızlık ile yüzleşmem diye düşünmeyin. Yani partnerin kadına tedavi aşamasında ve sonrasında anlayış ile yaklaşması gerekir. Zorla bir ilişkiye sürüklenmiş bir kadının kasılma göstermesi normal olarak görülse de devamında vajinismus olmasına kadar da götürmektedir.

Kaynak http://www.ayseduman.com/konular/vajinismus/

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !