Yör Palas; Sarayları Kıskandıracak Mimaride, En zeki insanı kıskandıracak Akılda!

Yörsan ve Yöryapı Yön. Kur. Başkan yardımcısı Teoman Yörük, İstanbul Acıbadem’de bitime çok yaklaşan akıllı konut projesi Yör Palas’ın örnek dairesinin hazır olduğunu ve daireleri 2017 Aralık ayında teslim etmeye başlayacağını açıklayan Yörük, Projede 4+1 bahçe dubleks, 3+1 standart daire, 4+1 ve 4+2 çatı dubleksin bulunduğunu belirterek, Yörsan ile 53 yıldır insan sağlığına verdiğimiz önemi Yöryapı ile yaşam mekanlarına aktarıyoruz. Evlerde uzun yıllar huzur ve güvenle yaşamanız için sağlamlıktan estetiğe her konuya ayrı özen gösteriyoruz. Yör Palas projeside bu bilinçle yapılmış bir proje. Yör Palas’ın bitişi yaklaştıkça ciddi oranda taleplerin geldiğini belirten Yörük, Örnek daireyi ziyaret eden müşterilerin yorumlarından çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Temel imalatından daire içine kadar yapılan tüm imalatlarda her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini ve hiçbir maliyetten kaçmadıklarını dile getiren Teoman Yörük, projede kendimiz oturacakmış gibi düşünüp şu ana kadar kendi oturmuş olduğumuz evlerde yaşadığımız tüm sıkıntıları gözden geçirdik ve A’dan Z’ye her şeye önlem almaya çalıştık. Kalite konusunda standartların çok çok üstünde bir üretim yaptık. Bugünü değil önümüzdeki 50 yılı düşündük. Maliklerin ömrü boyunca sorunsuzca ve konforlu bir şekilde yaşaması için her şeyi seferber ettik. Sadece bir örnek vermek gerekirse parke diye geçtiğimiz basit sanılan zemin uygulamasında bile parkenin uzun yıllar şişme yapmadan kalması için, önce atılan şapı kurutması amacıyla her odaya kurutucular koyduk sonra nemi engellemek için epoksi uygulaması yaptık ve bu uygulamadan sonra çift kompenantlı özel tutkallarla parke uygulamasını bitirmiş olduk. Tabi bu anlattıklarımı maalesef piyasada yapan müteahhit yok denecek kadar az!

Acıbadem’in en akıllı ve en lüks projesi!
Yöryapı Mimarlarından Yelda Yüksel şu açıklamalarda bulundu;
Güven, konfor, kalite ve saray zarafetini akıllı bir binada buluşturduk ve Akıllı ev sisteminde sınırları zorladık. Kamera, panjur ve aydınlatmadan ısıtma ve soğutma sistemine kadar her şeyi ister ev içinden ister ev dışından rahatlıkla kontrol edebileceksiniz. Uzaktan erişim sağlayarak ayrıca Isı, duman ve su detektörlerini de açıp kapatabilir ve bu sayede olası yangın ya da su baskınının önüne geçmiş olacaksınız. Akıllı kapılardan parmak izi, şifre, kumanda ya da cep telefonu ile giriş yapabileceksiniz. Akıllı jeneratörünüze uzaktan erişim sağlayarak mazot ve bakım durumunu kontrol edebileceksiniz. Salonda bulunan akıllı klimanın sensörü sizi takip ederek klimanın size çarpmasını engelleyecek. Ebeveyn odasında kumandalı akıllı klozetlerin konforunu süreceksiniz. Her odada klima, estetik gizli led tavan aydınlatması ve elektrikli panjur sistemleri yer alacak.

Yör Palas’ta Yok Yok!
Mimar Yelda Yüksel açıklamalarına şu şekilde devam etti;
Projemizde gerçekten yok yok! 5+1 ses sistemi alt yapısıyla kablo görüntüsü ortadan kalkacak. Hiçbir şey ortada kalmasın diye Çamaşır, Kurutma makineleri ve diğer ekipmanlar için kapalı bölmeler yaptık. Kapıların hepsinde italyan gizli menteşeler kullandık. Dolapların içinde ve dışında sararma yapmayan özel lake boya kullandık. Mutfakta sensörlü aydınlatmalar kullanarak aydınlanmayan nokta bile kalmasın istedik. Tüm odalarda plank lamine parke kullandık. Kısacası ihtiyacınız olan her şeyi Yör Palas Acıbadem’de sizler için düşündük ve uyguladık.

Son Teknolojik Ses ve Isı Yalıtım sistemleri Kullanıldı!
Yöryapı Proje Müdürü İnş. Müh. Faruk SARAÇ: “Ses ve ısı yalıtımı en üst seviyede yer alıyor. Ses ve ısı izolasyonlu prekast dış cephe, Üç katlı ısı camdan oluşan pencereler ile dışardaki sesi tamamen izole ettiğiniz gibi ısıtma ve soğutma sistemlerinin de minimum seviyede enerji tüketmesini sağlayarak enerji tüketim giderlerinizi büyük oranda azaltmış olacaksınız. Komşu dairelerden ses gelmemesi için de duvarlara 5 cm’lik taş yünü, döşemelerde şap altı şilte(PE) uyguladık. Bu sayede evinizde sadece kendi ailenizin sesini duyacaksınız!



Temel İmalat Kalitesi
Proje Müdürü SARAÇ sözlerine şu şekilde devam etti: “Temel altı malzeme üzerine 10 cm kalınlığında grobeton döküldü. Grobeton üzerine bohçalama sistemi ile Su yalıtımı yapıldı. Uygulama yapılacak yüzeye astar olarak UKS Bitüm Emülsiyon, çift kat 3+3 mm bitümlü membran ve geoktekstil keçe uygulaması yapılarak 5 cm kalınlığında koruma şapı döküldü. Bohçalama sistemiyle temel yapısında su kaynaklı korozyonların oluşması önlendi. Beton dökümü yapının statik ve betonarme projesinde belirlenen sınıftan (C30) bir üst sınıfa geçilerek(C35) yapıldı. Hafriyatı yapılmış yüzeyler, zemin çivisi ile birlikte Shotcrete (Püskürtme Beton) kullanılarak imal edildi. Buradaki amaç, su ve hava etkisiyle yüzey aşınmalarının ve toprak erozyonunun önlenmesidir. Drenaj sisteminde; Rutubetin oluşmasını engellemek için, yağmur sonrasında suyun zemine hızlıca çöküp beklemeden temel drenaj sistemine akışı sağlandı. Bunun için bina etrafına 1400 ton kırma taş mıcır dolgu drenaj filtresi yapıldı” dedi.

Bu konumda böyle lüks bir proje yok!
Yöryapı Genel Müdürü Bircan UYSAL: “İstanbul'un her yerine zahmetsiz bir şekilde ulaşım sağlayabiliyorsunuz "Avrasya Tüneli’ne 1 kilometre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 6 kilometre, metro istasyonuna 5 dakika, Akasya Alışveriş Merkezi’ne 10 dakika, metrobüs durağına 15 dakika yürüme mesafesinde buluyor. Premium segment markalardan olan Villeroy&Boch, Hansgrohe, Geberit, Hüppe, Rehau ve Bticino gibi dünya markalarıyla çalıştığımız Yör Palas projesi, Acıbadem’in en akıllı konut projesi olması yanında aynı zamanda en lüks butik konut projesi olma özelliğini de taşıyor" ifadelerini kullandı.

Yör Group'tan İstanbul'a iki yeni proje
Yör Group, Yör Palas Acıbadem'den sonra yapmayı planladığı Yör Palas Çengelköy ve Yör Palas Kağıthane projelerinin inşaasına 2018 yılında başlamayı planlanıyor.

Etiketler:· Acibadem konut projeleri,  Lüks konut projeleri,  Anadolu yakasi konut projeleri, Kadikoy konut projeleri,  Yeni konut projeleri,  Akilli ev sistemli projeler,

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe