En Çok Tercih Edilen Asma Tavan Çeşitleri

Asma tavan yapılara dekoratif bir görünüm kazandırılırken aynı zamanda ses ve ısı yalıtım amacıyla da tercih edilmektedir.Asma tavan yukarıdaki zemin kat levhasından asılan ikinci tavanlar ve zemin levhanın alt tarafı ile asma tavan üstü arasında boşluk oluşmaktadır . Aynı zamanda asma tavan oluşturduğu bu boşluk kabloların ve tesisatın dağılımı için yararlı alan sağlanabilir. Bu sayede asma tavan yapılara dekoratif bir görünüm kazandırılırken aynı zamanda ses ve ısı yalıtım amacıyla da tercih edilmektedir.

Asma tavanlara fayans, mineral lifi, metal, alçı levha ve laminantlar gibi malzemelerden imal edilebilmektedir. Genel olarak boşluklarda ki yankılanma süresinin kontrol edilmesi adına kullanılabilen özel akustik ses yalıtım seviyelerini sağlamak üzere delinir. Kalıplanmış paneller gibi özel paneller, akustik bölgeler, düşmüş paneller, entegre servis modülleri ve benzerlerini içerebilen karmaşık sistemlerde asma tavan bulunmaktadır.

 Asma Tavan Ses Yalıtımı

Alçıpan tavanların tersine asma tavan gelişmiş akustik özellikler sunmaktadır. O nedenle bir üst kattan gelen gürültü kirliliğini önlemek adına asma tavan kullanılabilmektedir. O nedenle asma tavan ekstra ses yalıtımı için doğru döşeme ve yalıtımın kurulmasını sağlamak adına bir uzmanla çalışmak önem taşımaktadır. Yangına dayanıklı olan asma tavanlar 1 saat koruma sağlayabilmektedir.
 O nedenle ofiste ve bitişik odalarda bulunan tüm çalışanlar acil servislerin gelmesi için bina tahliye edilebilmektedir. Aynı zamanda asma tavan kullanmanın bir diğer alternatifi ise yangın dedektörü temin edilmelidir. Asma tavan bakteri ve neme karşı dirençlerinden dolayı yüksek nem oranına sahip bölgelerde özellikle popüler olmaktadır. Mutfak ve banyolar gibi nemli ortamları asma tavan ideal bir hale getirmektedir.

Asama tavanların tüm özellikleri ve çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak için https://yefyapi.com.tr/cozumler/asma-tavan/ linki tıklayabilirsiniz. Yef Yapı tecrübesi ile evleriniz ve ofisleriniz daha modern görünsün.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe