El Sanatlarının En Güzeli En Özel Şal Modelleri

Türk el sanatları kendi içinde sonsuz bir umman gibi ve işin içine biraz girince karşınıza çıkan güzelliklere inanmakta oldukça zorlanıyorsunuz. Tarihler boyunca yaşadıkları bölgelerin kültürlerinden de etkilenen insanımız birbirinden farklı alanlarda zanaat olarak da kabul edilen sanat dallarında ciddi ilerlemeler kaydetmiş.

El sanatları içinde hepsi birbirinden özel yerler teşkil ediyor ve başlı başına birçok yazı konusu olabilecek öğeler içeriyorlar ama biz bu yazıda kadınların tüm yaşamları boyunca olmazsa olmazlarından olan şal ve şal modelleri hakkında temel bilgiler vermeye çalışacağız.

Sezonun Öne Çıkan Şal Modelleri

Çok özel ve modası geçmeyen, herzaman kullanılan bir üründür. Kullanımı hakkında detaylı bilgi vermeden önce bu sezon öne çıkan şal modelleri hakkında bilgi vermek gerekir ise modeller temelde iki ana eksende karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki tığ ile yapılanlar, diğeri ise örgü şişleri ile yapılanları. Bir de son yıllarda sıkça yapılmasa da göz ardı edilemeyecek olan firkete ile yapılan modeller bulunuyor.

Özellikle bu sezon için baktığımızda dantelin tekrar moda olmasına istinaden tığ ile yapılan şallar oldukça moda. Motif motif olanlar, çiçek desenli olanlar, uçları püsküllü, ponponlu olan modeller oldukça revaçtalar. Genellikle üçgen biçiminde olan modeller karşımıza çıkmakla beraber, kare, dikdörtgen gibi modellere de özel kullanım amaçlı olarak bu sezon denk gelebiliyoruz. Renkler konusunda bir kısıtlama yok ama sezonun temel renkleri olan mavi, mor, sarı şallarda sıklıkla karşımıza çıkan renkler. Gelin şallarının rengi ise elbette beyaz.

Şal Örerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şal modelleri ne olursa olsun örmeye karar verildiği anda eğer kişi kendisi örüyorsa hangi alanda iyi ise o alanda örmeli ama eğer çok beğendiği bir model varsa ve onu mutlaka kullanmak istiyorsa o zaman işinin ehli olan birisine ördürmeli. Zira şal örülmesinde tıpkı diğer el sanatları gibi el becerileri ve hassasiyetler gerektiren bir alan. Eğer kişi tığ ile daha iyi örüyorsa onu, örgü şiş ile daha iyi örüyorsa onu tercih etmeli ki ortaya istenilen kalitede bir şal çıksın. Bunun yanı sıra kullanılacak olan ip modele uygun olmalı ve kullanacak kişinin alerjen bir yapısı varsa mümkün olduğunca alerji yapmayan ipler tercih edilmeli. Model seçimi ise kişinin ten rengine, yaşına ve kullanım amacına uygun olmalı.

Şal Nasıl Kullanılır?

Şal modelleri hakkında bu temel bilgileri verdikten sonra kullanımına dair söylenebilecek en temel şey şalın yaz, kış tüm mevsimlerde rahatlıkla kullanılabileceği. Kaşkol, boyunluk kullanmayı sevmeyenler karlı, yağmurlu günlerde aynı vazifeyi kullanacak biçimde şal kullanabilirler. Özel bir davete giderken de etol olarak omuza alınabilir. Ama burada da önemli tamamlanan kıyafet ile uyumuna dikkat edilmesidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe