Güneş Paneli Fiyatları Neye Göre Değişir?

Güneş enerjisi sistemleri dünyanın her yerinde farklı biçimlerde kullanılıyor ve devletler de bunu teşvik ediyor. Hal böyle olunca da gerek evlerde, gerek işyerlerinde gerek kamusal alanda karşımıza güneş panelleri çıkıyor. Güneş panelleri güneş enerjisi sisteminin en temel ünitesi ve bu ünite olmadan sistemin çalışması olanaklı değil ama insanlar bu sistemi kurdururken güneş paneli fiyatları konusunda da bilgi sahibi olmak istiyor.

Fiyatlar temelde kullanım yerine, gücüne, modeline, kullanım amacına bağlı olarak ortaya çıkan avantajlara göre değişiklikler gösteriyor ki biz de bu yazıda bu konunun ayrıntılarına değinmeye çalıştık.

Güneş Paneli Türleri ve Fiyatları

Teknolojinin geldiği nokta itibarıyla güneş paneli fiyatları türlerine göre de farklılık gösterir ve halen kullanılan 5 çeşit türü vardır. Şimdi dilerseniz bunlara daha yakından bakalım. En sondan başlamak gerekir ise saydam olan güneş panelleri teknolojide devrim olarak kabul edilen en yeni teknolojidir ve halen deneme aşamasında olup cep telefonlarının şarj ünitelerinde kullanılması amaçlandığından ortada net bir rakam yoktur. Esnek olan güneş panelleri de yeni teknoloji olan ürünler arasındadır ve düz olmayan yüzeylerde kullanılabilmektedir. Rakam olarak diğerlerinden daha yüksek bir değeri vardır.

Monokristal güneş panelleri verimliliğin en yüksek olduğu panellerdendir ama rakam olarak bakıldığında verimlilik açısından yüksek olduğundan fiyatı da doğal olarak özelliği ile doğru orantılı olarak yüksektir. Polikristal güneş panelleri tüm bu paneller arasında en ucuz olanı olmakla beraber verimlilik oranı olarak çok yüksek verimliliği olmayan bir panel türüdür. İnce film güneş panelleri açısından da şöyle bir durum vardır verimlilik olarak ele alındığında rakamı verimliliğine göre ucuz kabul edilebilecek olan bir üründür.

Güneş Enerji Sistemlerinin Avantajları

Güneş paneli fiyatları ne olursa olsun güneş enerji sistemlerinin kullanmanın çok ciddi avantajları vardır ve bunlar şunlardır:

  • Güneş enerjisi sistemleri çevre dostu olduğundan ekolojik dengenin korunmasına karşı sosyal sorumluluğunuzu yerinize getirmiş olursunuz.
  • Fosil yakıtların kullanımını azaltmış olursunuz ki bu da karbon salınım değerlerinin aşağı düşmesi açısından oldukça önemli olan bir faktördür.
  • İyi bir güneş paneli ve diğer bileşenleri 25 yıl boyunca dayanır
  • Kendi elektriğinizi üretebilir ve fazla geldiğine kanaat getirir iseniz şebekeye satarak para kazanabilirsiniz
  • Güneş her yerde olduğu için dilediğiniz yere dilediğiniz modelde kurabilirsiniz.
  • Bakımı oldukça kolay olduğundan ekstra bakım masrafları ile karşı karşıya kalmazsınız
  • Kendi kendine çalıştıklarından karşınıza başka tür maliyetler çıkmaz.

Güneş Paneli Kullanım Alanları

Güneş paneli fiyatları biraz da kullanım alanına göre değişiklikler arz eder ki bu tür panellerin temel kullanıldığı yerler şunlardır:

Öncelikle ifade etmek gerekir ki, hem kapalı hem açık mekanlarda kullanılabilirler. Güneş enerjisi sistemleri dahilinde, ısıtma, soğutma, aydınlatma, artezyen su çıkarma, tarımsal sulama, denizcilik, saatler, hesap makineleri, açık alanlarda yer alan şarj üniteleri, uzay araçları gibi insanın var olduğu her yerde farklı ebatlarda ve farklı modellerde kullanılan ünitelerdir.

İleride kullanım alanın çok daha fazla genişleyeceği teknolojinin gelişmesine istinaden tahmin edilmektedir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !