Yeni doğan çantasında olması gerekenler

9 ay boyunca heyecanlı ve sancılı bekleyiş sonrasında bebeğinizin doğmasına sayılı günler kaldıysa doğum çantasında neler bulunması gerektiğini bilmelisiniz. Minicik bebeğiniz, karnınızdayken hiçbir şekilde maddi yönden sizi zorlamıyordu. Acıktığında pahalı mamalar ya da poposu için çok özellikli bezlere gerek yoktu.

Günümüzün bebekleri her şeyin daha kolay elde edilebildiği bir dünyaya gözlerini açıyor. Onların ihtiyaçları için inanılmaz bir pazar kurulmuş durumda.

Eskiler bilir, bebeğin emzirilmesi oldukça zor bir durumdu. Şimdilerde ise süt sağma makinesi, süt saklama kapları, silikon kaşık tabaklar gibi birçok icat bulunuyor.

Peki, yeni doğan çantasında olması gerekenler nelerdir? Hamileliğin son bir ayında doğum çantasını hazırlamaya başlasanız iyi olacaktır. Sonuçta erken doğum ihtimali de var.

Bebeğiniz için, mevsimine göre en az iki battaniye bulundurmanız iyi olacaktır. Bunun dışın hastane çıkışı olarak adlandırılan setlerden 2 adet alabilirsiniz. Bebek takımları, doğum çantasında olmazsa olmaz ögelerden birisidir. Duruma göre bir ya da iki adet tulum da almalısınız. Bebeğin göbek kordonundan dolayı çıtçıtlı badi alırken dikkat etmelisiniz. Çıtçıtlı badi uygun olmayacaksa iç zıbın alabilirsiniz.

Bunların yanı sıra iki adet şapka, eldiven ve çorap bulundurmalısınız. Şapka ve eldivenler hastane çıkış setlerinde bulunmaktadır. Doğum çantasında olması gereken eşyalardan birisi de bebeğinizin narin poposu için bezdir. En az on tane bebek bezi bulundurmalısınız. Fiyat olarak biraz fazla olsa da fiyat arttıkça kalitenin arttığını görebiliyorsunuz.

İlginizi çekebilir:

Bebeğinizi Beslerken Kaçınmanız Gereken Davranışlar

Alıştırma Bardağı Ne İşe Yarar

Öte yandan doğum çantasında ıslak mendil bulundurmalısınız. Bunların yanı sıra ağız mendili ve pişik kremini de ihmal etmemelisiniz. Şimdiye kadar sürekli olarak bebeğiniz için gerekli olan eşyalardan bahsettik. Annelerin de ihtiyacı olan eşyalar yeni doğan çantasında bulunmalıdır. Gelin, o eşyalara bir göz atalım.

Özellikle hastanede kalınacağı için 2 adet pijama takımının çantada bulunması doğru olacaktır. Kullan-at mantıklı olan depend hasta kilodunu şiddetle tavsiye ediyoruz. Doğum sonrasında annenin kanaması olacağı için kadın pedi tercih edilmeli ve doğum çantasında bulunmalıdır. Öte yandan yine kanamalarda değiştirileceği için 4 adet iç çamaşırı tavsiye ediyoruz. Emzirme atleti de oldukça kullanışlı olacaktır. 2 adet emzirme aletinin yeni doğum çantasında bulunması, anneye avantaj kazandıracaktır. Mevsimine göre yelek ya da hırka mutlaka doğum çantasında bulunmalıdır.

Öte yandan doğum sonrasında üşütülmemesi için terlik, mevsimine göre kalın ya da ince çorap önemlidir. Tesettürlü bir bayansanız tülbent, kullanıyorsanız makyaj malzemelerinizi de unutmamalısınız. Öte yandan hastanede doğum sonrasında duş gereksinimi olacağı için banyo ve el havlusu da mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. Hastanenin şartlarına göre de duş jeli ve kurutma makinesini de unutmayın. Banyo demişken, tarak, diş macunu, diş fırçası, el sabunu ve deodorant da olmazsa olmazlardandır. Hastanede yoksa süt sağma pompası da yeni doğan çantasında olması gereken ögelerden birisidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe