Künefe bir kez daha Hatay'a tescillendi!

Hiç şüphesiz şerbetli tatlılar içerisinde en hafif ve faydalı olanı kaliteli bir Hatay künefesidir. Tereyağlı ve hamur oranı düşük, şerbeti az ve peyniri bol, tam bir kalsiyum deposu. Ayrıca günümüzdeki araştırmalar da peynirin şekeri düşürdüğünü gösteriyor. Tüm bunlar değerlendirildiğinde çocuğa gence yaşlıya kaliteli bir Hatay Künefesini önermemek mümkün değil.

Hatay künefesi denilince ilk akla gelen yer: Asi Künefeleri!
Türkiye genelinde 24 branşta düzenlenen ‘Lezzet Ödülleri’ Asi Künefelerinin oldu. Türkiye genelinde birçok önemli firmanın katılım gösterdiği yarışmanın künefe dalında birinci olan Asi Künefeleri büyük ses getirdi.

Hatay’ın geleneksel lezzetini İstanbullulara da sevdirdi!
Hatay dışında İstanbul’da da 4 şubesi bulunan ve Hatay künefesini İstanbul’da en güzel şekilde temsil eden Asi Künefeleri, Hatay’ın ve İstanbul’un vazgeçilmez tadı olmaya devam ediyor.

500 binin üzerinde oyla birinci olan Asi Künefeleri Genel Müdürü Mustafa Görgen, yöresel üründe küresel lider olmayı hedeflediklerini ve bu vizyonla çalıştıklarını belirtti. Mustafa Görgen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “1960’lı yıllarda sektöre künefelik peynir üretimi ile başladıklarını, bugün ise ürünlerini gerek, taze olarak salonlarında nihayi tüketicilerine ulaştırdıklarını, gerek ise donuk olarak, tüm Türkiye'de ve yurt dışında ortalama 20 ülkeye ara tüketicilere(restoranlara) ulaştırdıklarını, gerçek Hatay künefesinin dünyada tanıtımını üstlendiklerini ve bunu hassasiyetle ve yüksek müşteri memnuniyetini sağlayarak gerçekleştirdiklerini söyledi.”

Hatay’ın Gururu : Künefe için uzak diyarlardan geliyorlar!
Hatay’ın Antakya İlçesi’nde iki alanda hizmet veren Asi Künefeleri, kazanılan ödül karşısında Hatay halkından da büyük övgü topladı. Hatay’ın restore edilen tarihi camisi olan Habib-i Neccar Camii alanında ve Uzun Çarşı’da restore edilen Kurşunluhan’da hizmet veren Asi Künefeleri, kazandığı lezzet ödülü ile Hataylıların takdirini kazandı.

Mustafa Görgen, Hataylılara teşekkür ederek, “Yöresel lezzetlerimizin modern hayatın içerisine nasıl entegre edilerek yaşatılacağı üzerine sürekli çalışmaya devam ediyoruz. Asi Künefeleri, Hatay'da her ailenin uğrak mekânı, Hatay'da gastronomi turizminin nedenlerinden biri. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın değişik yerlerinden bilhassa künefe tatmak için Hatay’a geliyorlar. Asi Künefeleri olarak dededen toruna uzanan bu hizmeti sürdürmek çok keyifli ve gurur verici.” şeklinde konuştu. .

Kadayıfçı değil künefeciyiz!
Künefe’nin ana vatanının Hatay olduğunu söyleyen Asi Künefeleri Genel Müdürü Mustafa Görgen, künefenin yüzyıllar boyunca Hatay’da evde tüketilen ve her Hataylının yapılışını bildiği tatlı türü olduğunu söyledi. Künefenin Hatay’ın milli ve geleneksel tatlısı olduğunu belirten Görgen, “Künefe yapmak hem keyifli hem de zordur, çok özel malzemeler gerektirir ve ustalık bilgisi, tecrübesi gerektirir. Ülkemizde maalesef künefe diye insanlarımıza kadayıf yediriyorlar. “ şeklinde konuştu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe