Hayatınızda Endişeye Asla Yer Vermeyin!

Cinsel sorunlar konusunda eğitim almış deneyimli uzmanlar tarafından verilen cinsel terapi seansları sayesinde davranışlar kısa süre içinde normale dönebilir. Sadece cinsel organlarla sınırlı kalmayan cinsellik olgusu; bedensel, psikolojik ve sosyal olarak bütünlük kazanır.

Cinsel Sorunlar Tıbbi ve Biyolojik Faktörlere Bağlı Olabilir

Cinsel sorunların oluşumunda farklı faktörler devreye girebilir. Karşılık konuşmayla ortaya çıkacak sorunlarda gerekli görülmesi halinde; ürologlar, Kadın doğum uzmanları ve psikiyatristler devreye girebilir. Konuyla ilgili olarak tedaviler cinsel terapi merkezi olarak hizmet veren mekanlarda bu konuda eğitim almış ve deneyimli klinik psikologlar tarafından verilebilir. Başarı oranının oldukça yüksek olduğu branşta, tedavinin oldukça kısa sürmesi hedeflenir. Sorun tam olarak düzeldiği zaman terapiye son verilebilir. Tamamlanmamış ya da yarım bırakılmış tedavilerde sorunun yeniden baş gösterme ihtimali oldukça yüksektir. Yarım kalmış bir tedavinin yeniden başlaması halinde klinik duruma; depresyon ve motivasyon eksikliği de eşlik edebilir.

Evlilik Terapistinin Görevleri Nelerdir?

İlişkilerinin kalitesinde bozulma görünen veya gelecekten endişe eden çiftlere yardımcı olan ilişki veya evlilik terapileri, farklı yaşam biçimleri dikkate alınarak çiftin ihtiyaçları göz önünde tutularak tamamlanır. Eşlerden ikisinin de terapi sürecine katılıyor olması beklentilerin daha net bir şekilde anlaşılabilmesi açısından ciddi bir değer taşır. Bireysel evlilik terapisi gerektiren durumlar arasında; cinsel sorunlar, çocuklarla ilgili konular, şiddet uygulamaları ve duygusal istismar olarak değerlendirilebilir. Evlilik terapilerinde temel olarak eşlere birbirlerini nasıl anlayacakları öğretilmeye çalışılır. Çiftlerin iyi niyetli ve değişime açık olmaları halinde konusunda deneyimli uzmanlar kısa sürede belli bir yol kat edebilirler.


Evlilik öncesinde göz yumulan ya da geçer diye umulan davranışsal sorunlar zaman içinde büyük problemler yaratabilir. Dıştan bakıldığında bireysel bir konuymuş gibi görülen psikolojik sorunların altında evlilik hayatıyla ilgili problemler yatıyor olabilir. Evlilik terapilerinde psikoterapistin bir hakem olmadığı asla unutulmamalıdır!

Terapistin Cinsiyeti Süreci ve Başarı Oranını Etkiler mi?

İnsanların rahatlık düzeyine göre tercihte bulunmaları gereken psikolog seçimleri, terapiye başlama sürecinde bir rahatlama sağlayabilir. Almak istediği desteğe İstanbul bayan psikolog aracılığıyla ulaşmak isteyenler çevrelerinden destek isteyebilirler. Referans olan isimler aracılığıyla alınan hizmetlerde başarıya ulaşma şansının daha yüksek olduğu söylenebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe