Daha Genç Görünmek Sizin Elinizde!

Cilt bakımı daha genç ve canlı görünmek için oldukça önemlidir. Kozmetik ürünler cilt bakımı için oldukça geniş ürün seçeneklerinizi bize sunsa da ne yazık ki içerisindeki kimyasal maddeler cilde arar verir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz doğal maskeler sayesinde cildinizi besleyebilir ve daha genç görünebilirsiniz. Cildinizle dost olan ve doğal ürünlerle yapılan bazı cilt bakımı seçenekleri şunlar:


Göz Çevresi Bakımı

Yaşlılık belirtilerinin ilk başladığı bölge göz çevresidir. Bu yüzden göz çevresinin bakımı yaşlılık belirtileri ile savaşmak adına büyük öneme sahiptir. Göz çevrenize uygulayabileceğiniz doğal maske sayesinde göz çevresi kırışıklıklarının önüne geçebilir ve daha genç görünebilirsiniz.

Yeşil Çay Maskesi

Demlediğiniz yeşil çayı soğumaya bıraktıktan sonra içine biraz süt ekleyerek karıştırın. Bir pamuk yardımıyla göz çevrenize uygulayabilir veya tampon yapabilirsiniz. Karışımı göz çevrenizde yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayarak maskeyi arındırın ve nemlendirici ürününüzü uygulayın. 2-3 günde bir bu maskeyi göz çevresi bakımı için uygulayabilirsiniz.

Akne Maskesi

Akneler cildi deforme eden ve görünümünü bozan bir rahatsızlıktır. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan aknelerle savaşmak için çay ağacı özü yağı maskesini kullanabilirsiniz. Bir kabın içerisine bir tatlı kaşığı bal, bir kaç damla çay ağacı özü yağı ve 2-3 damla limon damlatarak karıştırın ve cildinize uygulayın. 15 dakika sonra cildinizi yıkayarak nemlendiricinizi uygulayın. Akne maskesi sayesinde cildiniz pürüzsüz olacak ve aknelerin zaman içinde azaldığını göreceksiniz.

Siyah Nokta Maskesi

Siyah noktalardan etkili bir şekilde kurtulmak için Türk kahvesi maskesini kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı Türk kahvesinin içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek macun haline getirin. Karışımı cildinize hafif dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın ve cildinizi yıkayın. Siyah nokta maskesi düzenli kullanımla cildinizi siyah noktalardan arındıracaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !