Sağlıklı andropoz için günde en az 2 bardak süt

Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral kadınlar için tavsiye edilen sütün, erkekler için de çok önemli olduğunu, düzenli süt içen erkeklerin andropoz dönemini rahat geçireceğini söylerken, sütün gece yatmadan iki saat önce içilmesi gerektiğinin de altını çizdi...

Süt kadınlar için olduğu kadar erkekler için de önemli...
Doç. Dr. Oğuz Özyaral "İnsanlarda kemik yoğunluğunun gelişimi en fazla 20'li yaşlara kadar devam eder. Çocukluk ve gençlik yıllarında yeteri kadar süt tüketimi, kalsiyum ve fosfor açısından kemik mineralizasyonunu sağlar. Bu yaşlarda eğer yeteri kadar süt ürünleri tüketilmez ise 30'lu yaşlardan sonra kemik deformasyonları ve kemik erimesi ortaya çıkma riski artar. Erkeklerin andropoza girmeden önce ileri yaşlarda güçlü bir kemik yapısına sahip olabilmeleri için derhal süt tüketimine başlamaları gerekir. Günde 2-3 bardağı sütün yanı sıra sabah kahvaltıda 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve ara öğünlerde bir kâse yoğurt tüketimi osteoporozla beraber gelişebilecek olan kemik erimesi ve doku kayıplarını önlenebilecektir." dedi.

Süt kalp hastalıkları ve diyabet riskini azaltıyor...
Sütün ana yapısının insanın sağlıklı yaşamsal ihtiyaçlarına cevap verecek olan karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineraller ve % 87 sinin sudan oluştuğunu belirten Doç. Dr. Oğuz Özyaral "Hayvansal yağ olmasına rağmen 100 ml. sütteki kolesterol oranı 12 gramı geçmez. Bir karbonhidrat olan ve süt şekeri olarak tanımlanan laktoz ciddi bir enerji kaynağıdır. Böylelikle içeriğindeki kalsiyum, D vitamini ve fosfor ayrıca mangan sayesinde süt kemik kitlesini korur ve dişleri güçlendirir.

Protein yapısı ayrıca önemli bir enerji kaynağıdır, kas dokusunu oluşturur ve güçlendirir, böylelikle büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Bunun yanı sıra potasyum kan basıncının düzenlenmesini sağlar ve kemikleri korur. Sütün yapısında yer alan Vitamin B12 ise kırmızı kan hücreleri ile sinir dokularını korur. Vitamin zenginliği açısından A C ve K vitaminlerine sahiptir. Bunlar vücudun bağışıklık sistemini korur, güçlendirir. B2 vitamini olarak da bilinen Riboflavin tüketilen gıdaları enerjiye çevirir, uçuk gelişimini önler. Niacin ise şeker ve yağ asitlerini metabolize eder. İngiltere'de yapılan bir çalışmada Galler bölgesinde devamlı ve düzenli süt tüketen erkeklerin tüketmeyenlere oranla daha az kardiyovasküler hastalıklarla karşılaştığı gösterilmiştir.

Yapılan bilimsel çalışmalarda az yağlı süt ve/veya süt ürünü tüketen erkeklerin tükettiği süt miktarı arttıkça diyabet gelişim riskinin hızla düştüğü gösterilmiştir." diye konuştu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe