Diyetle, egzersizle obeziteyi yenemezsiniz

BariatrikLab Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi kurucusu Prof. Dr. Halil Coşkun, diyet ve egzersiz yaparak obeziteyi yenmenin mümkün olmadığını söyledi.

Aşırı kilolu veya obez olan birinin sağlıklı vücut kitle indeksine dönmesinin gerçekten çok zor olduğunu belirten Obezite & Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun, fazla miktarda kilo kaybetse dahi, uzun süreli koruma ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.

Bilimsel araştırmaların da bu gerçeği teyid ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Halil Coşkun, diyet ve egzersizle obeziteyi yenmenin neden mümkün olmadığını şöyle anlattı:

"Aşırı şişman bir kişi az kalorili, besin değeri yüksek bir diyetten oluşan bir yaşam tarzını benimsemeye karar verirse, vücut derhal kalori kullanımını en aza indirerek ve aynı zamanda açlığı artıran hormonları pompalayarak yeni bir aşamaya geçecek ve böylece insanın yağ depolama kapasitesini artırarak beyni aşırı tüketmeye yönlendirecektir.

Başka bir deyişle, vücuda giren yiyecek aniden kesildiği zaman, vücut aç kaldığını düşünmeye başlar ve daha az kalori yakarak yağ depolamaya çabalar. Diyet de beynin yapısını değiştirir, kalorisi yüksek yiyecekleri istemeye başlar .

Kilo verme programıyla ilk aylarda kilo veren hastalar daha sonra %80 ila %95 ihtimalle bu kiloları tekrar geri alır."

Prof. Dr. Halil Coşkun, daha etkili ve kalıcı kilo kaybı için, vücut kitle indeksi 35 kg/m2'nin üzerinde bulunan obez bireylerde obeziteye karşı cerrahi yöntemleri öneriyor

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe