Kırışıklık kremlerine ne zaman başlanmalı?

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, kırışıklık kremleri hakkında bilgiler verdi ve hangi yaşta başlanması gerektiğini açıkladı

"Bugün kozmetik sektörü içinde antiaging krem, yaşlanma karşıtı krem, yüz germe kremi ya da kırışıklık kremi olarak geçen sayısız ürün bulunuyor. Hepsinin temel amacı var olan kırışıklıkları silikleştirmek ama asıl odaklandığı nokta kırışıklık oluşumunu engellemek için yapılan prosedürleri desteklemektir.

Kısaca kırışıklık kremlerini, henüz yaşlanma belirtileri başlamadan kullanmak en doğru hareket olacaktır" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, zamanında alınan önlenmeler bu sürecin son derece iyi yönetilebileceğini de vurguladı.

Kırışıklık nedir ve nasıl oluşur?

Kırışıklıkların nasıl oluştuğunu anlatan Cihantimur şunları söyledi: "Kırışıklıklar cildimizde zaman içinde oluşan kıvrım ve oluklardır. Yaş almaya başladıkça ortaya çıkan kırışıklıklar ilk başta tekrarlayan yüz ifadeleri sonucunda oluşurlar.

İlk kırışıklıkların belirme zamanına güneş hasarı, sigara, dehidratasyon (nemsizlik) , genetik faktörler, bazı ilaçlar ve bunun gibi pek çok dış faktör etki eder. Fakat kırışıklıklar doğal yaşlanma sürecinin kaçınılmaz bir parçasıdır. Yaşımız arttıkça cildimiz kurur, incelir ve daha az elastik olur. Cildimiz yaşlandıkça alacağı hasarlardan kendisini korumak için yeteneği de azalır. Tüm bunların sonucunda cildimizde kırışıklıklar gözlemlenmeye başlar"

Hangi yaşta antiaging ürünlere başlanmalı?

Op. Dr. Bülent Cihantimur: "25 yaşından sonra aktif maddeler içeren kırışıklık kremleri kullanılmalıdır. Bunlar farklı kırışıklık kremlerinin içerisinde farklı dozajlarda konulur. Özellikle kök hücre ve peptitler son derece önemli aktiflerdir. Örümcek Ağı kreminin içerisinde ödüllü aktifler bulunmaktadır, peptit ve kök hücre olan aktif kozmetik ürünleri yaşlanma karşıtı kremler işe yarıyor.

Örümcek Ağı kreminin aktifleri hakkında yayınlanmış tıbbi çalışmalar var ürün testleri ile ilgili uzmanlar görüşleri mevcut ve özellikle kök hücre ve peptitlerin üretim teknolojisinin arkasında geniş bir bilim var.

Cildin daha derin katmanlarına içine almak için gerekli olan bir yağ asidi ile sentetik peptidler birleştirdikten sonra ortaya çıkan ürün, 4 ila 12 hafta içinde kolajen üretimini artırmaya yardımcı olur ve daha sıkı, daha genç bir cilt görünümünü destekler"

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe