Fondöteni yüze mükemmel bir şekilde uygulamanın 7 yöntemi

Makyaj malzemeleri seçerken cilt tipine uygun olan ürünleri seçmek ve seçilen ürünleri yüze doğru yöntemlerle uygulamak güzel makyaj yapmanın sırları arasında yer alıyor. Makyajın olmazsa olmazlarından biri de fondöten. Yanlış uygulanan bir fondöten bir kadını olduğundan daha yaşlı gösterebileceği gibi makyajın tüm havasını söndürmeye yetebilir.

Makyajın güzel ve etkili görünmesi için yüzde bulunan damar çatlamalarının, çillerin, lekelerin kapatılması ve cildin makyajı hazırlanması için zemin oluşturulması fondöten kullanarak sağlanabilir.

Zengin içeriğiyle öne çıkan ve güzellik sırları da paylaşan kadın bloğu www.kozmy.com’a göre fondötenin kaliteli bir ürün seçilmesi hem cilt sağlığı açısından hem de hassas ciltlerin korunması için oldukça önemli. Doğru fondöten seçmek kadar, fondöteni yüze doğru şekilde uygulamak da gerekiyor.

Fondöten yüze en doğru nasıl uygulanır? İşte, Kozmy’nin makyaj yapmayı seven kadınlar için paylaştığı 7 yöntem.

1. Fondöten yüze uygulanmadan önce cildin iyice temizlenmiş, arındırılmış olması ve makyaja hazırlanmış olması gerekir. İyi bir temizleme cildi kirlerden ve her ne kadar bir gece önceden makyaj temizlenmiş olsa da bir önceki günden kalmış olabilen kalıntılardan uzaklaştırmayı sağlar.

2. Fondöten sürmeden önce yüze bir primer (baz) uygulamak fondötenin daha kolay sürülmesini ve yüzde daha uzun süreli kalabilmesinde etkili olacaktır.

3. Fondöteni bir fırça yardımıyla yüzün merkezinden başlayarak tüm yüze sürmek uygulanması gereken doğru yöntemdir. Fondöteni ince bir tabaka halinde sürmeye özen göstermek önemlidir çünkü kalın fondöten tabakası kişiyi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Fondöten uygulanacak fırça ve süngerlerin daha sonra ciltte oluşabilecek problemler yaratmaması açısından temiz olmasına özen göstermeli.

4. Fırçayla sürülen fondöten bir fondöten süngeri yardımıyla yüze iyice dağıtılmalıdır.

5. Göz kapakları ve göz altları için fondöten ile aynı renkte tercih edilecek bir kapatıcı kullanılmalı, kapatıcı göz altlarına ve göz kapaklarına uygulanmalıdır.

6. Yumuşak ve küçük bir fırça ile fondöten üzerine pudra sürülmesi yüze fondöten uygulamadaki son aşamadır.

7. Fondöten ve pudra fazla geldiyse, bu fazlalıklar yumuşak bir bez havluyu ya da küçük bir pamuk ile hafifçe dokundurularak temizlenebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe