Saç Sorununa Kadın Eli Değdi

Saç Ekimi, artık korkulacak bir şey değil! Yeni çıkan teknolojiler sayesinde saç ekimi bu sorun ortadan kalkıyor. Üstelik eskisi gibi çim adamı misali saçlarınız da olmuyor. Artık tüm estetik cerrahlar da doğallıktan yana tercihini kullanıyor. Ancak onların da bazı uyarıları var. Saç ektirecek kişilere uyarılar, saç ekimi hakkında bilmek istedikleriniz hazırladığımız haberde..

Medikal Estetik ve Anestezi Uzmanı Dr. Jale Şenyurt, saç ekimi konusunda özellikle son yıllarda büyük bir talep artışı yaşadığını söylüyor. Dr. Şenyurt, saç ekim yöntemlerini şöyle anlatıyor:

Saç ekiminde, artık FUT dediğimiz kesme yapılarak uygulanan işlemi kullanmıyoruz. Şu an FUE ve DHI olmak üzere iki yöntemi tercih ediyoruz. FUE, ense bölgesindeki saçları tek tek alınıp ekildiği yöntemdir. FUE yönteminde, saç alınan bölgede dikiş olmadığı için belirgin bir iz kalmamakta, bu da iyileşme döneminin daha kısa ve konforlu olmasını sağlamaktadır. Bu avantajları sebebiyle FUE artık FUT''a göre daha çok tercih ediliyor. FUE Saç Ekim Tekniğinin bir çeşidi olan DHI Tekniği ise, saçların, göğüs ve sakal kıllarının, özel yapım 0,5-0,7 mm çapındaki FUE iğneleri ile çıkarılarak, Saç Ekim Kalemi olarak bilinen, Hair Pen / Choi İğne içerisine yerleştirilmesi ve el değmeden, saç ekimi yapılacak deri altına, istenilen yön verilerek yapılmasıdır.

Bir sorunu çözmek için öncelikle sorunun ne olduğunu ve neden gerçekleştiğini anlamak gerekir diyen Dr. Jale Şenyurt, saç ve saç sorunları hakkında tüm merak edilenleri anlattı…

Saç Neden Dökülür?

Kadınlar ve erkeklerde farklı nedenlerle olur. Kadınlarda daha çok mevsim geçişlerine, kullanılan ilaçlara, yoğun strese, ağır diyetlere, hamileliğe veya beslenme bozuklukları etkiliyken, erkeklerde ise bu durum genetik kaynaklı olmaktadır

Ekilmiş Saç Belli Olur mu?

Günümüzde kaliteli ve deneyimli bir doktor tarafından yapılan saç ekimi, son derece doğal ve aslından ayırt edilemez. Ben, kişinin saç yapısına göre, ağırlıklı olarak DHI Tekniğini kullanıyorum. Bir hafta gibi bir sürede iyileşmenin izlendiği, kesme ve dikiş olmayan bu yöntemde, daha sık saç ekim imkanına sahip olunabiliyor, böylece, saça daha fazla doku transferi sağlanarak doğal bir görünüm kazandırılıyor.

DHI Tekniği Sakal, Bıyık ve Kaş Ekiminde de Uygulanıyor mu?

DHI Tekniğini, saç ekiminin yanı sıra, sakal, bıyık ve kaş ekimi için de kullanıyoruz. Tamamen dökülmüş kaşların yeniden oluşturulması ya da mevcut kaşların şekli ve kalınlığı ile yoğunluğunun değiştirilmesi için, ayrıca, 25 yaşına kadar beklemiş, sakalı ve bıyığı çıkmamış kişiler ile yüzünde yara, yanık izinden dolayı sakal veya bıyık kökleri zarar görmüş kişilere de uyguluyoruz.

İşlemde hasta uyutuluyor mu?

İşlemde kişi uyanık kalır, gazete okuyabilir ve televizyon izleyebilir. DHI'de, kesinlikle kanama olmaz ve ertesi gün banyo yapılabilir. Bir haftada sonra da kişi normal hayatına döner.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe