Cildiniz Zamana Yenik Düşmesin

Fibrojell gençlik ve zamanı durdurma aşısı ile biyolojik saati geri döndürerek daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Üstelik bu yöntemle sadece gençleşmek değil, aknelerden kurtulmak da mümkün!...

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş'ınverdiği bilgilere göre, zamana yenik düşmeye başlayıp yaşlanan cilde, fibrojell ile "gençlik aşısı" yapılıyor. Tıbbı adı "otolog kültüre fibroblast enjeksiyonu" olan uygulamada hedef; cildin temel dokusu kolojenin üretimini tekrar sağlayıp kişinin doğal hücreleriyle yenilenmesi ve gençleşmesini tetiklemek...

Şimdilik yüz için mümkün olan bu yöntemin hasta için hiçbir zorluğu bulunmuyor. Bugüne kadar yüz kırışıklıklarını gidermek için 5-6 aylık periyotlarla dolgu maddeleri kullanılmaktaydı. Fibrojell yöntemini diğer dolgu maddelerinden ayıran en önemli özelliği; kendi dokunuzdan elde edildiği için alerji yapmaması ve bulaşıcı hastalık riski bulunmaması. Bilinen dolgu maddelerinin etkisi giderek azalırken Fibrojell uygulamasında giderek artan bir etki görülür. Fibrojell'in birinci etkisi oluşmuş kırışıklıkların tedavisini sağlamak, en önemli etkisi de bu yöntemle kişinin kendine ait çoğaltılan hücrelerin cildin yaşlanma sürecini yavaşlatması ve incelmesini engellemesidir. Fibrojell (otolog kültüre fibroblast) zamanı durdurma aşısı diye de yorumlanabilir.

Uygulama Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Fibrojell için güneş hasarı az olan bir bölgeden (Tercih bölgesi kulak arkası) 1-0.5 cm'lik bir parça alınır ve laboratuar koşullarında 3 hafta boyunca binlerce fibroplast hücresi üretilir. Kendi hücreleriniz, uygulama kolaylığı açısından dolgu maddesiyle karıştırılarak yüze enjekte edilerek uygulanır. Enjeksiyondan 2 ay sonra fibroblast hücreler, kollojen sentezini artırmaya, "biyolojik saat" ters işlemeye başlar. Böylelikle günbegün artan bir iyileşme olur, kırışıklıklar dolar ve kırışıklık derinliği azalır; cilt daha parlak bir görünüm kazanır. Yeni oluşacak kırışıklıklar engellenir.

Akne Tedavisinde de Kullanılıyor

Cilt gençleştirme olarak kullanılan bu yöntem, akne izlerinin tedavisinde de uygulanmaktadır. Akne izlerinin tedavi edilmesinin temel zorluğu ciltte oluşmuş çukurların giderilememesidir. Bu bölgelere yapılan sentetik madde enjeksiyonları cildin hasarlı ve ince olması nedeni ile ciddi komplikasyonlara sebep olmakta, biyolojik dolgu maddeleri ise kısa sürede eridiğinden tedavilerinde kullanışlı olmamaktadır. Fibrogell cildi destekleyen yapısı ve uzun süreli etkisi ile akne izlerinin tedavisinde yeni ufuklar açmaktadır. Ancak Fibrogell'in en önemli özelliği akne sıkarı içindeki fibroblast popülasyonunu artırarak cildin kendini yenileme kapasitesini artırmasıdır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe