Hamilelikte omurga ağrılarına dikkat edin

Hamilelik döneminde sürekli değişen ağırlık merkezi ve kilo değişimine bağlı olarak bel, sırt, bacak ve boyun ağrılarının yoğun bir şekilde artığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, bu durumunu hafifletmenin yolunun doğru beslenme ve egzersizden geçtiğini söyledi.

Hamilelikte değişen ağırlık merkezinin lohusalık dönemini de etkilemesiyle omurgada oluşan ağrıların annelerin kabusu olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, uyku sırasında yanlış yatış alışkanlıkları nedeniyle de belde, sırtta, boyunda, bacaklarda ve hatta kalçalarda ağrılar olabileceğini belirtti.

Hamilelikte alınan kiloların lohusalık döneminde mutlaka geri verilmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Öztürk, bu kilolar verilmediği takdirde annenin vücudunda ağrıların gün yüzüne çıkabileceğini belirterek, "Lohusalık dönemi, yeni anne olmuş bir kadın için yeterince zor bir süreç. Bu durumda birde bebekleri kaldırmak, taşımak ve emzirmek zorunda olan anneler için omurga ağrıları kaçınılmaz oluyor. Annelerin bu durumdan kurtulmaları için yapması gerekenleri vücut 3-6 haftalık gibi bir dönemde yapıyor. Yani iskeleti hızla iyileştiriyor. Bu süreçte annelerin yapması gereken tek şey ise iskeletin ihtiyaçlarını karşılamak."

Öte yandan omurga eklemlerinde gevşeyen bağların disklerin üzerine yaptığı aşırı yüklenme sebebiyle çeperde yırtıklara ve bel-boyun fıtıklarına yol açabileceğini de belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, bu sorunlarla karşılaşmamak için annelerin ve anne adayların düzenli bir şekilde egzersiz yapmaları gerektiğini belirti.

Doç. Dr. Çağatay Öztürk, "Omurga eğiklikleri akut dönemlerinde yüzme ile düzeltilebiliyor. Yüzme iskelet ve kas sistemini güçlendirdiği için omurga aralıklarını da çalıştırıyor ve daha dik bir omurgaya kavuşmaya yardımcı oluyor. Ayrıca ağırlık kaldırılarak yapılan sporlar, omurgayı zorlayabiliyor. Bu sporların yerine doğru hareketlerle yapılan yüzme, kişinin hem eklem ağrılarının azaltıyor hem de güçlü bir omurgaya kavuşmasına yardımcı oluyor" dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe