40’lı yaşlarda hala 30’unda göstermek istiyorsanız

30' lu yaşlar tüm kadınların kendilerini bulmaya başladıkları dönem olarak nitelendirilir. Ayakları yere daha sağlam basmaya başlayan, farkındalığı artan kadınların aynı güzelliği ve öz güveni görünüşlerinde de elde etmek için eskisinden daha özenli davranmak durumunda oldukları da bir gerçek.

Eğer 40'lı yaşlarda hala 30'unda göstermek istiyorsanız, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur'un bazı önerileri var:

"30'lu yaşları bir sınır olarak kabul eder ve 40'lı yaşlara yatırım yapma zamanı olarak görürseniz, bu işi başarırsınız. Bakın 30'lu yaşlarda kendini çabuk yenileyen cilt artık yavaş yavaş yerini ufak tefek mimik çizgilerine, daha çabuk şişen gözlere bırakmaya başlamıştır. Telaş edilecek bir durum yok. Dediğim gibi zamanında önlemler alırsanız, her şeyin çözümü var, yaşı geriden takip etmek mümkün".

Gözler çevresi ve ilk çizgiler

Yüz üzerinde yaşı en çabuk göz çevresi ele verir. 30' lu yaşlarda kaz ayakları ince çizgiler halinde görülmeye başlanır. Bu süreçte başlangıç çizgilerine yönelik geliştirdiğim Örümcek Ağı kremi gibi, bir kırışıklık karşıtı kremi edinmenizde fayda var. Zamanla uykusuz geceler ve yorgunluk göz kenarlarında aşırı pigmentasyon birikimine neden olabileceği için, gözaltı morluklarının artmasını tetikleyebilir. Gözaltı morluklarını gidermek için yapılan işlemlere göz atmanızı öneriyorum. Söz gelimi göz altı ışık dolgusu, son derece iyi geri dönüşler aldığımız bir uygulamadır.

Cildinizi mutlaka nemlendirin

Işıltısını kaybetmeye ve renk tonu bozulmaya başlayan cilt daha yorgun gözükecektir. Cildinizi olabildiğince nemlendirmeli ve renk tonunu düzenleyici kremler kullanmalısınız. Yine Örümcek Ağı kremi gibi içinde peptit ve kök hücre ajanları barındıran içerikleri tercih edin. Ayrıca 6 ayda bir uygulatacağınız vitamin iğneleri ile daha dolgun ve nemli bir cilde sahip olabilirsiniz. Hyarulonik asit cildin temel yapı taşlarından biridir. Diğer vitaminlerle cildinize enjekte ettirdiğinizde uzun süre sağlıklı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Mezoterapi, ozon terapi ve PRP için ayrıntılı bilgiler edinin. İnce kırışıklıkların yerleşmemesi için, belirgin bölgelere yapılabilecek botox uygulamaları, derin kırışıklıkları önlemenize fayda sağlar. Ayrıca unutmayınız, Örümcek Ağı estetiği uygulamasına ne kadar erken yaşlarda başlarsanız, yaşlanma belirtilerine o kadar ileri zamanlarda rastlarsınız. İstenmeyen tüyleriniz için hala eski yöntemlere takılıp kaldıysanız, acısız ütüleme epilasyon hakkında bilgi almanızı öneriyorrum

Göğüs ve dekolteye dikkat

Yüzümüze ne kadar iyi bakarsak bakalım aynı özeni göğüs bölgemize göstermezsek tam bir sonuç alamayız. Zamanla iki göğüs arasında çizgilenmeler başlar ve yaşımızı ele verir. Yüzünüze sürdüğünüz güneş kremini dekoltenize de uygulamalısınız. Geceleri yatmadan önce bir tonikle iyice temizleyerek uygun göğüs toparlayıcı kremlerle genç görünümlü bir dekolte elde edebilirsiniz. Kadınların aktif bir şekilde iş hayatının içinde yer almaları, çocuk sahibi olma yaşının artık 30'lu yaşlara doğru ilerlemesine neden oluyor. Doğum, emzirme, bu dönemde alınan ve verilen kilolar, özellikle göğüslerin deforme olmasına neden oluyor. Meme büyütme, meme küçültme, meme silikonu hakkında bilgiler almaya ve göğüs ameliyatlarını düşünmeye başlayabilirsiniz.

Ellerinizi koruyun

Güneşe en çok maruz kalan eller çok hızlı yaşlanırlar. Haftada bir nem ve leke maskeleri uygulayarak ellerinizi koruyabilirsiniz. Yine unutulmaması gereken önemli nokta dışarı çıkmadan önce ellerinize güneş kremi kullanmaktır. Ellerinizde lekelenmeler başlayabilir, bunun için leke tedavisine başlayabilirsiniz. Yıpranma derecesine göre ellere yağ enjeksiyonları da öneriyorum.

Saçlarınız için tavsiyeler

Saçlar doğum sonrası ve hamilelik döneminde çoğu zaman dökülmeye başlar, saç mezoterapisiyle, canlılığını yitiren saçlarınızı, tekrar eski dolgunluğuna kavuşturabilirsiniz. Ayrıca Organik Saç enjeksiyonu da yine son derece etkili, dolgun, dökülmeyen, beslenen, parlak saçlara kavuşmanızı sağlar.

Zayıflama, doğum ve sıkılaşma

Her ne kadar evle iş arasında mekik dokusanız da, metabolizmanızın eskisi kadar hızlı çalışmadığını, özellikle doğumdan sonra bölgesel yağlanma ve selülit sorunuyla baş başa kaldığınızı gözlemliyor olabilirsiniz. Karboksi terapi, awt, kavitasyon ve hatta daha rahat kilo vermenize yarımcı olacak akupunktur yöntemlerini araştırmanızı öneriyorum.

30'lu yaşlar, hayatın tam ortasında, erken olgunluk yıllarının başlangıcı olarak kabul edilir. İlk yaşlılık belirtilerinin yok olmasını 40'lı yaşlarda hala 30'unda gözükmek ve uzun süren erken olgunluk yıllarını yaşamak istiyorsanız, estetik cerrahiden, medikal uygulamalardan ve aktif kozmetik ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bilgi edinin
Accept !
Bumerang - Yazarkafe